Protestatarii sechestrați CINCI ORE în Secția 17 depun PLÂNGERI PENALE împotriva a 35 de jandarmi


Protestatarii sechestrați CINCI ORE în Secția 17 depun PLÂNGERI PENALE  împotriva a 35 de jandarmi

Cristian Dide, unul din cei mai activi protestatari din ultimii doi ani, a transmis un comunicat în care anunță că joi va depune plângeri penale pe numele a 35 de jandarmi implicați, marți seară, în ridicarea a șapte persoane de la sediul Ministerului de Justiție unde avusese o acțiune de protest îndreptată împotriva ministrului Tudorel Toader.  Plângerile penale vor fi pentru infracțiunile de abuz în serviciu, purtare abuzivă, hărțuire, persecuție și privare de libertate.

Redăm integral comunicatul emis de ONG lui Dide, Evoluție în Instituție”: „Având în vedere urmările acțiunilor de protest desfășurate ieri de mai mulți membri și simpatizanți ai Asociației “Evoluție în instituție”, aceasta din urmă va depune mâine, 21 februarie, plângeri penale pe numele a 35 de jandarmi care au acționat în fața Ministerului Justiției.

 Protestul a avut loc ca un răspuns la Ordonanțele de Urgență date ieri de către Tudorel Toader și a constat în aruncarea a două găleți de ketchup diluat cu apă pe zidurile Ministerului Justiției, pentru a induce ideea de minister mânjit.

 Am asistat din nou la o intervenție disproporționată a Jandarmeriei, în sensul că nu am considerat necesară prezența a aproximativ 40 de jandarmi, sechestrarea pentru mai bine de 5 ore a celor 7 persoane reținute, fără comunicarea unui temei legal, coordonarea întregii acțiuni fiind făcută de jandarmi cu funcții înalte, polițiștii Secției 17 poliție fiind simpli spectatori.

 Printre cei 35 de jandarmi cărora le-am întocmit plângere amintim, Locotenent-colonel Mihai Niță, care a condus toată operațiunea de anchetare judiciară, ce a durat 5 ore la Secția 17 de Poliție, plasând la ușa camerei de interogare 2 jandarmi pentru a intimida polițistul judiciarist, Căpitanul Cristian Gheorghe, care a ordonat jandarmilor să fim “predați” la secție și să ni se întocmească dosar penal pentru distrugere și Împuternicit Comandant de Detașament Mihai Beneață, cel care a respectat ordinul ad-literam și a armonizat această acțiune într-un haos total.

 Pe lângă cei enumerați mai sus, au fost prezenți și jandarmii Cristian Dumitru și Marinela Șoavă, aceștia din urmă fiind cunoscuți pentru lejeritatea întocmirii proceselor verbale, a atitudinii agresive și persiflante pe care o au în permanență cu scopul de a intimida orice alt cetățean care își cere drepturile.

 Plângerile penale vor fi pentru infracțiunile de abuz în serviciu, purtare abuzivă, hărțuire, persecuție și privare de libertate.

 Acestea vor fi depuse mâine, 21 februarie la ora 13.00, la Parchetul de pe Langă Tribunalul Militar București.

 Mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat ieri la Secția 17 Poliție vă vom oferi mâine într-o conferință de presă, înaintea depunerii plângerilor penale”.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.