Presiuni infernale. Procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea, amenințată cu pușcăria


  • Podul
  • Feb 21, 2019 09:44
  • 67598
Presiuni infernale. Procuroarea care îl anchetează pe Liviu Dragnea, amenințată cu pușcăria

Jurnalista Ondine Gherguț scrie pe Facebook despre presiunile extraordinare făcute de Secția de investigare a magistraților pentru a prelua de la DNA dosarul în care este anchetat Liviu Dragnea. Mai mult, Alexandra Lăncrănjan ar fi fost amenințată cu pușcăria.

Miercuri, un procuror din cadrul Secției de investigare a magistraților (SIIJ) s-a deplasat personal la sediul DNA pentru a cere dosarul Tel Drum, în care este vizat liderul PSD, Liviu Dragnea.

Potrivit unor sursel citate de Ziare.com, solicitarea a venit sub formă unei ordonanțe de ridicare a unor înscrisuri semnată chiar de Adina Florea, cea pe care Tudorel Toader și-a dorit-o la DNA și care acum o anchetează pe Codruța Kovesi într-un dosar deschis în urma unei sesizări făcute de Sebastian Ghiță. Florea solicită predarea dosarului nr. 986/P/2014, cazul Tel Drum-Liviu Dragnea, susțînând că acesta constituie mijloc de proba în soluționarea unui dosar aflat pe rolul secției de investigare a magistraților cu nr. 1164/P/2018 și care ar viza un magistrat.Adina Florea le-a transmis și un ultimatum procurorilor DNA pentru transmiterea dosarului Tel Drum: 22 februarie.

Este pentru a patra oară când Secția pentru investigarea magistraților solicită acest dosar. De data această, însă, nu a fost vorba de declinarea dosarului, ci de ridicarea acestuia. În cazul în care procurorii DNA refuză să comunice actele solicitate, aceștia riscă deschiderea unei anchete privind infracțiunea de obstrucționare a justiției.

„Procurorul Alexandra Lăncrănjan de la DNA, care îl anchetează pe DRAGNEA, a fost AMENINȚAT cu pușcăria dacă în 2 zile nu predă dosarul TELDRUM secției speciale înființată de TOADER și PSD. 
Unealta Gh. STAN și subordonata sa Adina FLOREA au trimis la DNA un polițist judiciarist de la secția specială a lui TOADER, cu o ordonanță de preluare a dosarului TELDRUM în care DRAGNEA este urmărit penal!
Este a patra oară când această secție, special înființată pentru protejarea infractorilor și șantajarea procurorilor, încearcă să preia dosarul TELDRUM de la DNA”, scrie Ondine Gherguț pe pagina sa de Facebook.

„Alexandra Lăncrănjan, procuror DNA, a fost amenințată cu pușcăria dacă nu predă dosarul Teldrum Secției Speciale. Dacă nici asta nu-i determină pe procurori să iasă în stradă, atunci nu știu dacă mai au dreptul să se plângă mai târziu”, comentează, tot pe Facebook, și Carmen Dumitrescu de la Liber în Teleorman

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.