EXCLUSIV Țuțuianu anunță DECESUL PSD: Partidul cade în CAP, cu tot cu Dragnea! OUG-urile pe Justiție, DEZASTRUOASE


EXCLUSIV Țuțuianu anunță DECESUL PSD: Partidul cade în CAP, cu tot cu Dragnea! OUG-urile pe Justiție, DEZASTRUOASE

Baronul de Dâmbovița – l-am numit pe Adrian Țuțuianu, exclus din PSD și înregimentat în Pro România, alături de ex-premierul Victor Ponta – lansează, în exclusivitate pentru Podul.ro, un veritabil ”epitaf” al partidului celor trei trandafiri, accentuând eșecul total al epocii Dragnea.

”Agenda adevărată a românilor este cu totul alta: salarii, pensii, bunăstare, liniște socială, creștere economică, dar lucrurile astea nu se mai regăsesc printre obiectivele PSD, fiindcă Liviu Dragnea vrea să-și rezolve problemele din instanță. Din cauza lui Dragnea, PSD se prăbușește cu viteză în preferințele de vot. Partidul cade în cap, cu iuțeală, în timp ce pe Dragnea îl interesează doar războiul cu Justiția și agenda sa personală. Orice om normal vede că PSD se îndreaptă spre dezastrul total, spre dezintegrare”, susține Țuțuianu, care critică în termeni duri recentele OUG-uri impuse de PSD și ministrul Justiției, Tudorel Toader.

Podul.ro vă prezintă declarațiile baronului de Dâmbovița.

Recentele Ordonanțe de Urgență pe Justiție impuse de PSD și de ministrul Tudorel Toader nu au respectat nici cea mai mica transparență și, ce e și mai grav, comportă efecte toxice. Să nu uităm nici ca aceste mișcări riscă activarea articolului 7 în cazul României. Doar la o primă analiză, OUG-urile cu pricina sunt criticabile din cel puțin trei perspective.

În primul rând, când te pui să legiferezi un domeniu atât de important, delicat, dezbați în Parlament și faci o lege care să treacă prin comisii și prin votul plenului, nu o faci prin OUG, fiindcă nu există nici cel mai mic motiv să te grăbești, să urgentezi. Într-un astfel de domeniu este nevoie de transparență, dezbatere și proceduri parlamentare, nu de OUG.

În al doilea rând, când s-au modificat în Parlament Legile Justiției, eu am militat pentru separarea carierelor procurorilor de carierele judecătorilor. Acest principiu – dezirabil pentru jumătate dintre asociațiile de profil – a fost anulat acum, subit, prin OUG, ceea ce nu mi se pare deloc normal.

În al treilea rând, termenul de 45 de zile în care se derulează procedurile de ocupare a funcțiilor cu delegație este foarte scurt și asta o să genereze o serie de probleme. Nu este suficient timp pentru a etapiza transparent și prin concursuri aceste candidaturi. Astfel se vor putea impune în poziții oamenii doriți de PSD.

Desigur, efectele acestor acțiuni ale PSD se vor vedea din punct de vedere electoral, la urne, cu prilejul europarlamentarelor. Deși OUG-urile sunt, finalmente, probleme tehnice, românii realizează că impactul asupra Justiției riscă să fie devastator. Acum, să știți că dincolo de obsesiile conducerii actuale, în PSD foarte mulți au obosit să tot discute despre problemele astea. Agenda adevărată a românilor este cu totul alta: salarii, pensii, bunăstare, liniște socială, creștere economică, dar lucrurile astea nu se mai regăsesc printre obiectivele PSD, fiindcă Liviu Dragnea vrea să-și rezolve problemele din instanță. Din cauza lui Dragnea, PSD se prăbușește cu viteză în preferințele de vot. Partidul cade în cap, cu iuțeală, în timp ce pe Dragnea îl interesează doar războiul cu Justiția și agenda sa personală. Orice om normal vede că PSD se îndreaptă spre dezastrul total”, a declarat Adrian Țuțuianu, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.