Un celebru politolog o caracterizează fără cusur pe Norica Nicolai: "O târfă politică. Nu folosesc des acest cuvânt"


Un celebru politolog o caracterizează fără cusur pe Norica Nicolai: "O târfă politică. Nu folosesc des acest cuvânt"

Profesorul Facultății de Științe Politice din cadrul Universității din Maryland, Vladimir Tismăneanu, a taxat-o virulent pe Niroca Nicolai pentru că a trimis o scrisoare colegilor din Parlamentul European în care îi anunță că Laura Codruța Kovesi este investigată de Secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați. Concret, politologul a etichetat-o "târfă politică" pe Norica Nicolai.

"O târfă politică. Nu folosesc des acest cuvânt. O fac pentru că nu există altul care să exprime mai clar, mai direct, mai lipsit de orice ambiguitate despre ce este vorba în propoziție.

Europarlamentarul ALDE Norica Nicolai le-a trimis pe 20 februarie colegilor din Parlamentul European un mail, în care îi anunță că Laura Codruța Kovesi este investigată de secția specială pentru investigarea infracțiunilor comise de magistrați și le-a pus la dispoziție comunicatul de presă.”Este important să fiți informați în legătură cu informațiile formulate împotriva Laurei Codruța Kovesi, selectată pe lista scurtă pentru funcția de Procuror European”, se arată în mail", a scris Vladimir Tismăneanu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.