Ex-PSD-istul Cătălin Ivan, întrebări în stil Antena 3 pentru Kovesi. Cum a dinamitat fostul procuror-șef al DNA tentativa prin care s-a încercat incomodarea sa


Ex-PSD-istul Cătălin Ivan, întrebări în stil Antena 3 pentru Kovesi. Cum a dinamitat fostul procuror-șef al DNA tentativa prin care s-a încercat incomodarea sa

Laura Codruța Kovesi a participat marți, 26 februarie, în cadrul audierilor din comisia LIBE din Parlamentul European în vederea obținerii funcției de procuror-șef al Parchetului European. Europarlamentarul neafiliat Cătălin Ivan, ex-PSD-ist, s-a crezut moderator în vreo emisiune a Antenei 3 și a încercat să o incomodeze pe Laura Codruța Kovesi prin lături voiculesciene. Redăm întrebările lui Cătălin Ivan și răspunsurile Laurei Codruța Kovesi:

Cătălin Ivan: Discutăm aici de valori precum independența justiției, toleranță zero la corupție, integritate. Consiliul Europei a spus că serviciile secrete nu ar trebui să facă parte din urmărirea penală.

1. E adevărat că CSM a constatat că DNA a influențat instanța într-un proces care vă viza direct?

2. SRI a selectat probele în dosarele dvs?

3. Cum explicați că 40% din cazurile dvs au fost achitări?

Răspunsurile Laurei Codruța Kovesi:

1. Am avut un proces vizând afirmații mincioane la o emisiune, a durat 4 ani, sentință definitivă că au fiost afirmații mincinoase. Niciodată, dar niciodată nu am făcut nici un act pentru a influența decizia, au fost instanțe diferite. Raportul CSM a fost atacat la Curtea Supremă.

2. Ofițerii SRI nu au administrat probe, nu au participat la procesul penal. Au existat informații venite de la SRI în mod legal.

3. Procentul de 40% de achitări e fals, e între 10 și 13%. Probabil vă referiți la cel de anul acesta, dar de 6 luni nu mai fac parte din DNA. Rata reală e de 13,6%, restul e vorba de achitări legate de dezincriminarea faptelor prin legi

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.