Omul lui Tudorel și al lui Dragnea a dat în judecată instituția pe care o conduce. Plagiatorul Netejoru câștigă peste 4000 de euro pe lună de la stat, dar vrea bani în plus


Omul lui Tudorel și al lui Dragnea a dat în judecată instituția pe care o conduce. Plagiatorul Netejoru câștigă peste 4000 de euro pe lună de la stat, dar vrea bani în plus

Potrivit celei mai recente declarații de avere care datează din iunie 2018, judecătorul plagiator Lucian Netejoru, șeful temutei Inspecții Judiciare, are un venit anual de peste 250.000 de lei, numai din salariu, la care se adaugă aproximativ 135.000 de lei din diverse diurne și alocații: 3.158 lei - diurnă delegare, 99.607 lei - diurnă detașare, 29.298 lei - alocație locuința și 374 lei - alocație pentru călătorii anuale, relatează ziare.com.

Netejoru este însă nu doar nemulțumit, ci consideră că statul român îi fură diurnele pentru zilele de sâmbătă, duminică sau pentru sărbătorile legale în care stă la București și nu poate să meargă acasă la Giurgiu.

Ziare.com mai informează că deși este ditamai șeful Inspecției care verifică, analizează și controlează activitatea magistraților, Netejoru și-a greșit propria acțiune în instanță adresându-se aiurea Curții de Apel, pe considerentul că ar fi vorba de un „litigiu privind magistrații”. Instanța CA a declinat însă cazul la Tribunalul București, considerându-l „litigiu de muncă”.

Ziare.com: Dosarul 6175/2/2018 a fost înregistrat la Curtea de Apel București pe 8 august 2018, potrivit portalului instanțelor. Reclamant: Lucian Netejoru, intimati: Inspecția Judiciară și CSM. Obiect: "litigiu privind magistrații".

Judecătorul cere instanței că prin hotărârea judecătorească pe care o vor pronunță să oblige IJ și CSM la două lucruri: recalcularea diurnei și pentru zilele nelucrătoare în care nu se deplasează din București la Giurgiu și plata acesteia din 2015 până la stingerea acestor drepturi.

Lucian Netejoru conduce din luna septembrie, că interimar, Inspecția Judiciară, în baza unei OUG promovate de Tudorel Toader la solicitarea publică a lui Liviu Dragnea.

Această OUG este criticată de asociațiile de magistrați, iar CCR și Curtea de Justiție a Uniunii Europene au fost sesizate în acest caz. Judecătorii români solicită instanței europene suspendarea acestei OUG.

Magistratul este unicul candidat pentru un nou mandat la șefia acestei instituții, procedura fiind o formalitate pentru acesta, în contextul în care Netejoru este apropiat de gruparea din CSM condusă de Lia Savonea.

Mai multe detalii AICI

În toamna anului trecut, Emilia Șercan (Pressone) dezvăluia că Netejoru a plagiat aproape tot conținutul tezei sale de doctorat în Ordine Publică și Siguranță Națională, pe care a susținut-o în 2010 la Academia de Poliție "Alexandru Ioan Cuza" din București.

Potrivit PressOne, cel puțin 140 din totalul de 294 de pagini ale tezei sunt reproduse din volume semnate de chestorul Costică Voicu, fost șef al Poliției Române și fost rector al Academiei de Poliție.

Șeful Inspecției Judiciare a transmis la vremea respectivă, prin intermediul purtătorului de cuvânt al Inspecției Judiciare, că nu dorește să comenteze cu privire la acest subiect.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.