Deputatul Stelian Ion, discurs nuclear contra ministrului comunist Tudorel Toader. „Tovarășul ministru a cerut închisoare pentru un om care a vândut un vițel”


Deputatul Stelian Ion, discurs nuclear contra ministrului comunist Tudorel Toader. „Tovarășul ministru a cerut închisoare pentru un om care a vândut un vițel”

Deputatul USR Stelian Ion i-a adresat un discurs spectaculos, incisiv, dur și demolator lui Tudorel Toader, de la tribuna Camerei Deputaților, în timpul dezbaterilor pe moțiunea simplă depusă de opoziție împotriva ministrului Justiției, acuzându-l că este un fost procuror comunist care acum face jocurile infractorilor pentru a-i scăpa de pușcărie.

Stelian Ion: „Doamnelor și domnilor deputați, mult stimate tovarășe ministru al Justiției, este foarte grav ceea ce se întâmplă. Astăzi ați emis o nouă Ordonanță de Urgență cu așa-zisa consultare a reprezentanților magistraților...cine sunt aceștia, de fapt? Șeful Secției speciale, șeful Inspecției judiciare, domnul Netejoru căruia i-ați prelungit mandatul prin Ordonanță de urgență, cu aceștia v-ați consultat în momentul în care ați dat această ordonanță, fără avizul CSM.

La aproape 30 de ani de la Revoluție, funcții importante sunt conduse de infractori și din păcate de activiști comuniști. Este foarte păcat căci, dacă am fi adoptat la momentul oportun Legea Lustrației, probabil nu ne-am fi aflat în situația de a IEVALUA astăzi prestația tovarășului ministru al Justiției, tovarăș care ne ține cuvântări legate de drepturile omului, dar uită niște spețe importante.

Uită de Ionel. V-amintiți, tovarășe ministru, de Ionel? De acel om, de acel român care avea nevoie să pună ceva pe masă copiilor și care a cumpărat o vacă și un vițel, iar după câteva zile a vândut vițelul. Numai că în această operațiune, foarte, foarte gravă, abominabilă, a intervenit procurorul comunist Tudorel Toader și a devoalat această faptă inimaginabilă. L-a trimis pe om în judecată și a cerut pentru el închisoarea. Acesta este omul care vă ține dvs prelegeri despre drepturile omului. Nu întâmplător se întâmplă asta și să știți că acești comuniști-activiști își schimbă haina, dar năravul niciodată. Trebuie să vă gândiți foarte bine la lucrurile astea.

Tovarășe ministru, în doi ani de zile, ați făcut dezastru în jurul dumneavoastră. Dacă vă spune Comisia de la Veneția – colegii dvs, dacă vă spune GRECO – astăzi a dat un nou comunicat în care susține desființarea Secției speciale -, dacă vă spune Parlamentul European, dacă vă spune Comisia Europeană, în cadrul MCV, dacă vă spun magistrații, dacă vă spune societatea civilă că ceea ce faceți nu este în regulă, dacă vă spune Universitatea București, Facultatea de Drept, Facultatea de Drept de la Cluj, cred că e momentul să vă duceți la culcare. Când toată lumea îți spune că ești beat, te duci și te culci! E o vorbă veche din bătrâni.

Care sunt meritele dvs? Acel raport megalomanic, de 85 de pagini, din care nu se înțelege absolut nimic? Care sunt aceste merite? Că v-ați plimbat de colo colo, în delegații prin străinătate? Că v-ați dus cu o depeșă pârâcioasă și frustrată pe la oficialii europeni să puneți piedici unei candidaturi pentru funcția de procuror șef european?! Astea sunt marile merite pe care ar trebui să le aplaudăm cu toții?!

Tovarășe președinte...ați fost și președinte...da ce nu ați fost la viața dvs. Judecător al CCR, avocat sunteți...Tovarășe avocat, apărarea clienților și sunt de acord, și Liviu Dragnea are dreptul la apărare, se face de către avocat la bară. Dați-vă demisia și-l puteți apăra în instanță, nu pe bani publici foarte mulți. Apărarea, avocatura se face prin aplicarea legii, nu prin modificarea legilor, așa cum faceți dvs. Apărați-i pe aceștia corect, în fața instanței, cu un constract de asistență încheiat și pe baza onorariului primit, dar nu prin modificarea legilor. Dați-vă demisia dacă mai aveți un dram de onoare”.

CITEȘTE ȘI: Un renumit medic din Iași, membru ALDE, spune că șeful interimar al DNA e oligofren și publică o listă cu personalitățile care ar trebui să ajungă la pușcărie

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.