Amendă uriașă pentru Tel Drum. Compania lui Dragnea nu a renunțat la vechile apucături și a comis ilegalități grave


Amendă uriașă pentru Tel Drum. Compania lui Dragnea nu a renunțat la vechile apucături și a comis ilegalități grave

Apele Române a penalizat societatea Tel Drum cu suma de 412.155 lei, circa 90.000 de euro, după ce un control inopinat a scos la iveală că firma a extras 9.220 metri cubi de pietriș fără autorizație, relatează ziare.com.

Tel Drum a contestat aceste penalități, dar Tribunalul Teleorman a decis că angajații statului au avut dreptate când au amendat societatea.

La începutul lui 2018, inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor (SGA) Teleorman au făcut două controale în perimetrul Peretu al albiei vadului Vedea, delimitat de comunele Vedea și Peretu.

Tel Drum detinuse o autorizație de gospodărie a apelor pe acel perimetru, document valabil până la 29 septembrie 2017. Potrivit actului de reglementare, societatea putea exploata maximum 34.240 mc de agregate minerale de balastieră.

Inspectorii SGA au observat însă că Tel Drum ar fi exploatat pietriș și după această dată. În plus, au făcut mai multe măsurători topografice și au calculat că Tel Drum a exploatat 43.518,49 mc de agregate minerale, ceea ce însemna o depășire a volumului admis cu 9.278,49 mc. Penalitățile calculate: 412.155 lei pentru "nerespectarea actului de reglementare și fără a deține abonament de utilizare/exploatare". Mai multe amănunte pe ziare.com.

Deşi Liviu Dragnea a susţinut întotdeauna că n-are nicio implicare în conducerea sau administrarea societăţii, DNA l-a pus sub acuzare, în noiembrie 2017, pentru cinci infracțiuni comise în legătură cu Tel Drum, între care constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene.

În același dosar sunt cercetați și au calitatea de suspecți mai mulți foști și actuali acționari ai companiei Tel Drum, despre care procurorii de la DNA susțin că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea Consiliul Județean Teleorman și când i-ar fi acordat societății o serie de contracte finanțate din fonduri europene, cu încălcarea legii, iar în schimb ar fi beneficiat de profitul adus de aceste contracte societății. Toate aceste acuzații au fost respinse însă de cei care sunt cercetați de mai bine de un an în acest dosar.

Istoria firmei Tel Drum și legăturile lui Liviu Dragnea mai multe decât evidente cu această companie găsiți AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.