Studenții, elevii și tinerii se alătură campaniei "România vrea autostrăzi" și vor să formeze o "#AutostradăUmană”: "#Șînoi, tinerii, viitorul acestei țări, vrem autostrăzi!"


Studenții, elevii și tinerii se alătură campaniei "România vrea autostrăzi" și vor să formeze o "#AutostradăUmană”: "#Șînoi, tinerii, viitorul acestei țări, vrem autostrăzi!"

Campania ”România vrea autostrăzi”, demarată de omul de afaceri sucevean Ștefan Mandachi, s-a viralizat atât în mediul on-line, cât și în cel off-line. Sub hashtag-ul #șîeu mai multe companii românești și străine au anunțat deja public că vor opri lucrul vineri, 15 martie, la ora 15:00, vreme de 15 minute.

Redăm mesajul antreprenorului Mandachi: 

"Dacă ești profesor, lasă elevii cu 15 mai mult în pauză. Dacă ești zidar, lasă mistria jos pentru 15 minute. Dacă ești șofer, lasă mașina 15 minute pe avarii. Dacă vreo să pleci din România, mai stai 15 minute.

Ca om de afaceri, am parcurs mai mult de 500.000 de km la volan. Ba chiar am făcut și un calcul: pentru că nu am avut autostrăzi, am pierdut peste un jumate din viața mea la volan.

În România mor anual 2.000 de oameni în accidente rutiere. Adică mai mulți decât au murit la Revoluție. Practic, avem o Revoluție în fiecare an. Din 89, în accidente au murit peste 60.000 de oameni. Cam cât populația orașului Alba Iulia. Oare câți ar fi supraviețuit dacă aveam autostrăzi?

În data de 15 martie, pentru 15 minute, începând cu ora 15, eu suspend activitatea celor 40 de restaurante. Pentru autostrăzi. Fii solidar. Provoacă măcar trei persoane să își întrerupă activitatea!".

Manifestului lansat de omul de afaceri Ștefan Mandachi s-au raliat numeroase categorii sociale. A venit și rândul studenților, elevilor și tinerilor din România să se solidarizeze cu omul de afaceri din dorința unei societăți mai dezvoltate, inclusiv la nivelul infrastructurii, dar nu numai, după cum puteți vedea în textul evenimentului de mai jos. Concret, tinerii vor să formeze o #AutostradăUmană:

"Uniunea Studenților din România (USR) și Forumul Tinerilor din România se alătură inițiativei #șîeu și invită pe această cale toți elevii, studenții și tinerii din România să ia o pauză de la activitățile curente și să fie solidari în ceea ce își propune să fie cea mai mare mișcare civică din țara noastră din ultimele două decenii: ”România vrea autostrăzi!”

Când? - Pe 15 martie 2019, de la ora 15:00, pentru cel puțin un sfert de oră.

Unde?- Pe noi o să ne găsiți la București, în Piața Universității, acolo unde o să formăm o #AutostradăUmană.

Ești curios ce presupune asta? Hai și TU! Dacă nu poți ajunge, ia o pauză de la ceea ce faci oriunde te-ai afla!

Ce ne propunem? - Vrem să tragem un semnal de alarmă! Nu mai acceptăm și nu mai vrem să funcționăm pe principiul ”merge și așa”, trăim în secolul vitezei! Și nu vorbim doar despre viteza de pe șosele, vorbim de tehnologia și știința care avansează în fiecare secundă! Avem nevoie de EDUCAȚIE de calitate, de AUTOSTRĂZI, de SPITALE performante, avem nevoie de un CADRU SUSTENABIL în care Generația noastră să construiască!

Susținem astfel orice acțiune ce se desfășoară într-un mod vizibil și civilizat. #Șînoi, tinerii, viitorul acestei țări, vrem autostrăzi!
Ne vedem în Piața Universității!", este scris pe pagina evenimentului pe care o puteți consulta AICI.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.