George-Edward Dircă, remarcă dureroasă după eliberarea lui Nuțu Cămătaru: "Sub PSD-ALDE magistrații sunt stigmatizați în timp ce infractorii sunt ridicați la rang de victime"


George-Edward Dircă, remarcă dureroasă după eliberarea lui Nuțu Cămătaru: "Sub PSD-ALDE magistrații sunt stigmatizați în timp ce infractorii sunt ridicați la rang de victime"

Ion Balint, cunoscut drept Nuțu Cămătaru și condamnat la 5 ani și 11 luni de închisoare pentru mai multe infracțiuni cu violență, a fost eliberat condiționat, după ce a beneficiat de legea recursului compensatoriu. Liderul interlop a executat un an și câteva luni din pedeapsă și a fost eliberat după ce Judecătoria Găești a admis propunerea formulată de Penitenciarul Găești, unde Cătămaru era închis pentru șantaj.

În acest context, senatorul USR George-Edward Dircă a reacționat virulent la adresa coaliției guvernamentale PSD-ALDE. Concret, parlamentarul a atras atenția că sub PSD-ALDE "infractorii ajung să fie ridicați la rang de victime și sunt blindați cu drepturi în timp ce magistrații sunt stigmatizați de actuala coaliție compusă ea însăși din inculpați sau condamnați penal definitiv". Astfel, PSD-ALDE a dat o gravă lovitură siguranței publice prin atacurile sistematice asupra justiției.

Redăm postarea integrală a senatorului USR George-Edward Dircă:

"Încă o lovitură dată siguranței publice de Tudorel Toader și coaliția PSD-ALDE

Azi aflăm că Nuțu Cămătaru printr-un artificiu legislativ a contopit cele două pedepse cu executare pe care trebuia să le execute și, cu ajutorul prevederilor recursului compensatoriu, a fost eliberat condiționat cu mult înainte de termen.

Sub guvernarea PSD-ALDE infractorii ajung să fie ridicați la rang de victime și sunt blindați cu drepturi în timp ce magistrații sunt stigmatizați de actuala coaliție compusă ea însăși din inculpați sau condamnați penal definitiv.

În orice țară europeană democratică, infractorii sunt pedepsiți în baza unei politici penale orientate spre interesul societății NU spre interesul unui grup restrâns de indivizi care aleg să comită diverse ilegalități.

Vă reamintesc că ieri a fost respins un proiect de lege inițiat de USR prin care solicitam desființarea Secției speciale de anchetare a procurorilor, un instrument politic aflat în mâinile lui Tudorel Toader și care a fost intens criticat de toate instituțiile europene abilitate dar și de către asociațiile juridice profesionale din România.

România a devenit sub toxica guvernare PSD-ALDE o țară a nesiguranței, o țară unde fărădelegea domnește, unde infractorii dețin televiziuni și plătesc pentru a denigra justiția și a deforma percepția publică, unde premierul nu știe să citească darămite să emită judecăți de valoare complexe.

A venit vremea să alegem dacă ne dorim un stat funcțional, demn și democratic, aliniat standardelor partenerilor europeni SAU un stat semi-eșuat, la periferia democrației europene, un stat unde randamentele economice sunt manipulate pentru a obține voturi prin populism, un stat unde cetățenii sunt divizați și continuă să-și dorească să plece din țară?', a scris senatorul USR George Edward 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.