Efectele AMÂNĂRII Brexit: Marea Britanie va organiza ALEGERI europene și va avea 73 de europarlamentari. România rămâne cu 32


Efectele AMÂNĂRII Brexit: Marea Britanie va organiza ALEGERI europene și va avea 73 de europarlamentari. România rămâne cu 32

Scriitorul și jurnalistul Dan Alexe explică, prin intermediul unei postări pe Facebook, una dintre principalele urmări ale recentului vot exprimat în Parlamentul Marii Britanii privind amânarea deja proverbialului Brexit: britanicii sunt obligați să organizeze alegeri europarlamentare în luna mai și să aleagă nu mai puțin de 73 de eurodeputați, ceea ce înseamnă că în România nu vor mai fi aleși 33 de aspiranți, ci numai 32, la fel ca în actualul mandat.

Podul.ro vă prezintă clarificările lui Dan Alexe.

”Camera comunelor din Parlamentul britanic a votat amânarea ieșirii, a Brexitului.

Asta înseamnă că britanicii vor fi obligați să organizeze alegeri europene și să aleagă în luna mai 73 de europarlamentari.

Asta mai înseamnă, printre altele, și că în România nu vor fi aleși 33 de europarlamentari, ci 32, ca-n mandatul actual.

Sigur, nu e o diferență mare între 33 și 32, dar se pierde un loc pe care cineva conta… Ai naibii britanici, fac rău și când nu vor!”, scrie Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.