Deputatul Bogdan Rodeanu dezvăluie o nouă ilegalitate comisă de Carmen Dan: "A ascuns încă un raport!"


Deputatul Bogdan Rodeanu dezvăluie o nouă ilegalitate comisă de Carmen Dan: "A ascuns încă un raport!"

Deputatul USR Bogdan Rodeanu analizează din nou cazul 10 august și dezvăluie încă o ilegalitate comisă de ministrul de Interne, Carmen Dan.

Concret, ministrul de Interne ascunde în continuare raportul care trebuie să asigure că activitatea departemtelor și instituțiilor din subordinea MAI a fost desfășurată conform legii în ultimii 2 ani: "conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, orice ministru, inclusiv un ministru PSD, are obligaţia să răspundă la interpelările depuse de orice parlamentar în termen de DOUĂ săptămâni. Din 12 februarie şi până astăzi sunt CINCI săptămâni. Nu am primit niciun răspuns. Carmen Dan ascunde raportul de activitate al DGPI".

Redăm postarea integrală a deputatului care dezvăluie pe larg cum încalcă Carmen Dan legea:

"Ce a făcut pe 10 august “serviciul secret” din subordinea lui Carmen Dan?

Încă nu ştim. De ce?

Pentru că ministrul PSD Carmen Dan ascunde raportul Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne ( fosta Doi şi-un sfert )!

După ce a ascuns raportul evenimentelor din 10 august, pe care îl cerem de anul trecut, Carmen Dan ascunde acum şi raportul celor care ar fi trebuit să se asigure că activitatea tuturor departamentelor şi instituţiilor din subordinea MAI a fost derulată conform legii în ultimii 2 ani.

Şi face acest lucru cu încălcarea legii!

Toţi românii trebuie să ştie dacă PSD a deturnat activitatea instituţiilor de forţă ale statului.

Este foarte important să ştim şi cum au făcut-o.

Este, deci, foarte important să ştim ce spune Direcţia Generală de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne despre cum a fost coordonată represiunea din 10 august şi dacă procedurile şi regulamentele de comandă au fost aplicate discreţionar.

Va trebui să regăsim toate aceste lucruri în raportul ministrului de interne PSD Carmen Dan despre activitatea Direcţiei Generale de Protecţie Internă.

Raportul asupra activităţii DGPI este un document pe care ministrul de interne şi nu altcineva trebuie să îl prezinte în faţa comisiilor pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Camera Deputaţilor şi Senat.

Aşa spune legea 194 din 24 iulie 2017.

Carmen Dan, ministrul PSD de interne nu a venit NICIODATĂ să prezinte acest raport. Nici în 2018 pentru anul 2017 şi nici în 2019 pentru anul 2018. 

Iar în 2018, pe 10 august, forţele de represiune din subordinea ministrului PSD Carmen Dan au bătut şi gazat manifestanţii din Piaţa Victoriei.

În 12 februarie 2019 am adresat o interpelare ministrului Carmen Dan, în care, în temeiul legii nr. 194 din 24 iulie 2017, am arătat că avea obligaţia să prezinte raportul de activitate al DGPI. Această interpelare o puteţi citi aici: http://www.cdep.ro/interpel/2019/i2141B.pdf

Conform Regulamentului Camerei Deputaţilor, orice ministru, inclusiv un ministru PSD, are obligaţia să răspundă la interpelările depuse de orice parlamentar în termen de DOUĂ săptămâni. Din 12 februarie şi până astăzi sunt CINCI săptămâni. Nu am primit niciun răspuns. Carmen Dan ascunde raportul de activitate al DGPI.

Nu poate să invoce că nu a primit documentul şi, mai ales, că nu a avut timp să îl citească.

În aceeaşi interpelare din 12 februarie, am atras atenţia şi că pe site-ul www.dgpi.ro, la secţiunea cadru legal, nu era menţionată ( şi nici publicată ) chiar legea de organizare şi funcţionare a Direcţiei Generale de Protecţie Internă a Ministerului Afacerilor Interne: Legea 194 din 24 iulie 2017.

Între timp, pe site-ul DGPI a fost operată modificarea. Asta înseamnă că interpelarea a fost transmisă ŞI CITITĂ.

Dar ministrul nu a venit în Parlament cu raportul de activitate al DGPI.

Trebuie să ascundă ceva în legatură cu represiunea din 10 august?

Ministrul PSD al Afacerilor Interne ne sfătuieşte pe toţi să învăţăm şi să ştim legislaţia în vigoare.

Uite, am învăţat. Uite, ştim.

Dar dumneaei de ce nu o aplică?

Repet: pe 12 februarie i-am cerut ministrului de interne să prezinte în Parlament raportul de activitate al DGPI.

Ţinând cont de ceea ce s-a întamplat pe 10 august, este extrem de important ca acest raport să fie cunoscut de opinia publică. Însă ministrul PSD se ascunde. Nu a venit cu niciun raport de activitate şi nici nu dă vreun semn că va veni cu acest raport în faţa Parlamentului.

Ieri, 19 martie, am adresat o nouă întrebare ministrului Carmen Dan, în care cer explicaţii pentru care întârzie răspunsul la interpelarea din 12 februarie. Termenul de răspuns la această întrebare este de 15 zile. Textul întrebării îl puteţi citi aici: http://www.cdep.ro/interpel/2019/i7434A.pdf

Asta este guvernarea PSD: toţi trebuie să ştie şi să aplice legea, numai miniştrii PSD nu", a scris Bogdan Rodeanu pe Facebook.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.