Dosarul Ghiță-Ponta-Blair, înaintat de DNA Secției speciale. Kovesi ar fi din nou ținta vizată de instituția lui Gheorghe Stan


Dosarul Ghiță-Ponta-Blair, înaintat de DNA Secției speciale. Kovesi ar fi din nou ținta vizată de instituția lui Gheorghe Stan

DNA a înaintat Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general dosarul Ghiţă-Ponta-Blair pe data de 13 februarie 2019, se arată într-un răspuns al DNA pentru G4media.

„Au fost înaintate Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie un număr de cinci dosare, din care patru au fost solicitate “în interesul soluționării unei cauze penale”, iar unul spre consultare. Cauzele respective au fost înaintate în original și nu este stabilit vreun termen de returnare a acestora”, a arătat DNA pentru G4media.

Conform surselor G4Media, dosarele au legătură cu Sebastian Ghiţă şi Vlad Cosma şi ar fi utile pentru secţia specială pentru soluţionarea dosarului în care sunt cercetaţi Laura Codruţa Kovesi, Lucian Onea şi Mircea Negulescu.

Dosarul Ghiţă-Ponta-Blair a fost deschis de procurorii DNA Ploieşti la data de 6 septembrie 2016. Fostul premier Victor Ponta a fost pus sub acuzare pentru „folosire a influenţei ori autorităţii în scopul obţinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite” şi „complicitate la infracţiunea de spălare de bani”, iar Sebi Ghiţă pentru „spălare de bani”

CITIȚI AICI TOATE DETALIILE

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.