DOCUMENT Tudorel Toader pregătește un nou linșaj al justiției. OUG pe Codurile penale


DOCUMENT Tudorel Toader pregătește un nou linșaj al justiției. OUG pe Codurile penale

Ministrul Justiției Tudorel Toader pregătește un nou linșaj al justiției. Demersul a fost devoalat de PLUS printr-un proces inițiat care a avut scopul de a fi suspendată orice tentativă de a fi emise OUG privind modificarea Codului Penal și a Codului de procedură penală. 

La puțin timp după ce a fost scăpat cu ajutorul PSD de moțiunea îndreptată împotriva sa de către parlamentari, ministrul Justiției recunoaște că analizează posibilitatea de a modifica cele două Coduri penale prin ordonanțe de urgență. O astfel de informație confirmă zvonurile potrivit cărora PSD a blocat adoptarea moțiunii îndreptate împotriva lui Tudorel Toader în schimbul promisiunii acestuia de a forța modificarea Codului Penal si a Codului de procedură penală printr-o ordonanță de urgență.

Recunoașterea a fost făcută printr-o adresă oficială depusă la dosarul cauzei și semnată de către un director din cadrul ministerului, în care se afirmă clar că «la nivelul secției de specialitate din cadrul Ministerului Justiției există în analiză posibilitatea elaborării unui proiect de act normativ de modificare a Codului Penal și de Procedură Penală»”, se arată într-un comunicat al Partidului Libertate Unitate și Solidaritate (PLUS).

VEDEȚI AICI DOCUMENTUL

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.