Sebastian Ghiță se retrage. Nu mai vrea la Bruxelles. Se concentrează pe lupta cu Kovesi și DNA


Sebastian Ghiță se retrage. Nu mai vrea la Bruxelles. Se concentrează pe lupta cu Kovesi și DNA

Sebastian Ghiță, denunțătorul Laurei Codruța Kovesi într-un dosar investigat de SS (Secția Specială de investigare a magistraților), scrie pe pagina sa de Facebook, unde a fost deosebit de activ în ultima perioadă, că se retrage din cursa pentru Bruxelles. Fostul deputat era primul candidat la alegerile europarlamentare din luna mai pe listele Partidului România Unită, o formațiune fără electorat.

 Sebastian Ghiță:„Am decis să mă retrag de pe lista PRU şi să nu candidez la alegerile euro-parlamentare.

Din păcate... nimic nu s-a schimbat în România. Membri ai familiei și zeci de alți oameni au fost iarăşi chemați la DNA de către acoliții lui Kovesi.
Cercetează fapte din 2010 !!!
Pe care le-au mai cercetat de 10 ori până acum. Și unde au dispus expertize care au arătat că prejudiciul este ZERO.

Continuă să întrebe orice om dacă știe ceva rău despre Sebastian Ghiță și continuă să promita celor care vor să "colaboreze" protecție asigurată de DNA.

Continuă să trimită adrese la sute de persoane fizice și juridice pentru a intimida.

Amestecul DNA în politică este nepermis !

Voi sesiza procurorii de la SIIJ în legătură cu aceste fapte și voi caută metode să lupt împotriva acestor practici ilegale.

Le urez succes colegilor mei de la PRU și sper să pot să-i ajut în alte bătălii politice”.

Ghiță, 40 de ani, se află din 2017 în Serbia, unde a fugit după ce în România i-au fost deschise mai multe dosare penale. Între timp ultimul mandat de arestare pe numele său a fost revocat. La sfârșitul anului trecut, fostul deputat anunța că a depus o plângere penală împotriva fostei șefe a DNA, Laura Codruța Kovesi, pe care o acuza că i-ar fi cerut să plătească avionul pentru repartierea din Indonezia a lui Nicolae Popa, fostul partener de afaceri al lui Sorin Ovidiu Vântu, de numele căruia se leagă scandalul falimentării FNI.

Plângerea a fost preluată de controversata Secție specială de investigare a magistraților care a deschis un dosar penal pe numele lui Kovesi, în prezent candidat cu șanse mari la funcția de procuror șef european. Dosarul este instrumentat de procuroarea Adina Florea, care a aspirat să ajungă la conducerea DNA, dar a cărei, propunere venită din partea ministrului Justiției, a fost respinsă de președintele Klaus Iohannis.

Precizări: imaginea atașată acestui articol este un fals realizat de Antena3 și intitulat „fotomontaj”, chipurile pentru a ilustra presupusele întâlniri care ar fi avut loc între Ghiță și Kovesi la crama acestuia.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.