Document EXCLUSIV Vanghelie, LOVITURĂ pentru Dragnea: cum a FURAT sigla și însemnele PSD. CANDIDAȚII lui ”care este”


Document EXCLUSIV Vanghelie, LOVITURĂ pentru Dragnea: cum a FURAT sigla și însemnele PSD. CANDIDAȚII lui ”care este”

Deși e urmărit penal pentru nu mai puțin de 23 de fapte de abuz în serviciu, luare de mită și spălare de bani, fostul primar PSD-ist al Sectorului 5 – l-am numit pe controversatul Marian Vanghelie, pe care procurorii DNA îl acuză că a încasat o șpagă faraonică, de 90 milioane de euro – a găsit de cuviință să-și pregătească, potrivit documentelor exclusive intrate în posesia Podul.ro, o listă pentru… Bruxelles.

Titulatura bombastică a grupării scoase din manșetă de Vanghelie este Partidul Social Democrat Independent (PSDI), care pastișează, așa cum puteți constata din fotografiile de mai jos, acronimul și sigla PSD, acesteia din urmă fiindu-i ciuntiți doi trandafiri. Potrivit surselor noastre, intenția lui Vanghelie e aceea de a beneficia de voturi pro-PSD prin dezorientarea electoratului. De asemenea, sigla și acronimul sunt prezentate pe un fundal negru tocmai pentru a accentua similaritățile. Vă amintim că de-a lungul ultimilor ani Marian Vanghelie a mai încercat câteva aventuri politice de-a dreptul caraghioase (candidatura sa ”intempestivă” la Primăria Sectorului 5 fiind dropsul de pe colivă), dar toate s-au finalizat cu eșecuri umilitoare. De notat că din partea partidulețului controlat la acea vreme (2016) de Vanghelie (ne referim la așa-zisul Partid al Dreptății Sociale – PDS) a candidat și fostul pușcăriaș Adrian Severin, la Primăria Capitalei.  

Dovezile că PSDI este partidul lui Vanghelie sunt:

·       Sediul PSDI este pe Strada Dr. Obedenaru nr. 33, imobilul fiind, în trecut, sediul PSD Sector 5. Procurorii DNA susțin că sediul a fost înstrăinat cu acte false de stat (ICRAL Cotroceni), fiind vândut de o misterioasă doamnă Carla, întregul tun ridicându-se, potrivit procurorilor, la uriașa suma de 1 million euro.   

·       Președintele PDSI este Leonard Petre, fost administrator public al Primariei Sector 5 în ultimul mandat al lui Vanghelie. Petre este director al SC Economat Sector 5 SRL (societate având ca acționar Consiliul Local al Sectorului 5). Numele său a fost invocat în scandalul fraudării BAC-ului de la Liceul Dimitrie Bolintineanu.

·       Conform dosarului de la Tribunalul București – PSDI a fost înființat de Petre Leonard, Zidărescu Loredana ( ex-consilieră CGMB din partea PSD, actuală secretară a lui Vanghelie) și Eduard Pușchin, directorul Liceului Dimitrie Bolintineanu.

Vanghelie încalcă din nou legea

Potrivit informațiilor Podul.ro, partidul lui Marian Vanghelie a utilizat din plin logistica și resursele umane ale Primăriei Sectorului 5 pentru finalizarea procedurilor de înscriere – fiecare director din unitățile aflate în subordinea Consiliului Local S5 (Administrația Piețelor, Economat, AES, ADP ș.a.m.d.) a avut norma să strângă 15.000 de semnături. Pentru a acoperi o listă completă  de candidați au fos enumerate, in disperare de cauză, până și rudele angajaților din instituțiile menționate (exemple: Roxana Cirdei, Eftimie Alexandra și Ramulescu Andra).

Vă amintim că prezența candidaților angajați în Primăria Sector 5 și în instuțiile din subordinea Consiliului Local Sector 5 încalcă în mod flagrant prevederile legale în vigoare în privința interzicerii desfășurării de activități politice în instituțiile publice, precum și a deținerii de funcții politice de către funcționarii publici (inclusiv personalul contractual)Legea 188/1999 actualizată, Legea 477/2004 privind codul de conduită a personalului contractual din autoritățile și instituțiile publice, Legea 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică, Legea 215/2001 a administrației publice locale.

Cum l-a încălecat pe Daniel Florea

În realitate, Vanghelie profită de faptul că a izbutit să-l ”încalece” pe Daniel Florea, primarul PSD-ist al Sectorului 5, care nu poate face nici o mișcare în primărie fără acordul vechiului client al DNA. În CLS 5 sunt trei consilieri din partea PDS (grupare controlată de Vanghelie, pe listele căreia acesta a izbutit să se aleagă în Consiliul Local) și, în schimbul voturilor oamenilor săi, Vanghelie a impus păstrarea sau numirea unor directori apropiați – Vicențiu Antonescu și Dragoș Ioniță, la ADP ; Lăzărescu Paul și Roberto Vișan, la Administrația Piețelor; Nicorescu Virgil, Lupașcu Marian, la AES; Leonard Petre, la Economat și Popescu Florentina, la DGASPC.

De notat că o parte dintre acești directori se regăsesc pe lista de candidați PSDI pentru Bruxelles, după ce au fost prezenți la toate alegerile, începând din anul 2012 (locale/parlamentare), pe traseul PSD-PPDD-PDS-PSDI.

Prin imitarea acronimului și a siglei PSD, Vanghelie mizează, așa cum deja am explicat, pe confuzia electoratului social-democrat. De asemenea, prin punerea pe prima poziție a lui Cornel Comșa (fost deputat PPDD), Vanghelie vrea să pozeze în continuatorul proiectului ctitorit de otevistul Dan Diaconescu.

Spicuim din lista PSDI pentru PE:

Poziția 1 - Comșa Cornel, fost deputat PPDD de Alba, omul care îi scria discursurile lui Sorin Oprescu în campania electorală din 2008;

Pozitia 5 – Constantin Vili Mihaela – fostul președinte al TSD Sector 5, fost consilier local PSD S5. A candidat la alegerile locale și parlamentare din 2016 pe listele PDS (Partidul Dreptății Sociale). Este sora cântăreței Annes;

Pozitia 7 – Nicorescu Virgil, fost consilier CGMB din partea PSD și candidat, tot din partea PDS, la Sectorul 4. În prezent este director ADP Sector 5;

Poziția 8 – Mustăreață Mădălina, consilier juridic în Primaria Sector 5;

Poziția 9 – Rotaru Răzvan, fost deputat PPDD de Gorj, fost președinte PMP Sector 5 și candidat al aceluiași partid pentru Parlament, în 2016;

Pozitia 10 – Vasile Florin, fost candidat PDS pentru Primăria Sector 3 și fost director al Palatelor Brâncovenești;

Poziția 11 – Condurățeanu Andrei, fost deputat PPDD de Constanța;

Poziția 15 – Antonescu Vicențiu, fost director RATB și actual director ADP;

Poziția 25 – Fuiorea Camelia, jurist în cadrul Economat Sector 5, fost președinte TSD Sector 6;

Poziția 26 – Petrovici Sorin, nepotul liderului PNTCD Camenco Petrovici, traseist prolific pe ruta PNȚCD-PNL-PMP-PDS. În prezent, Patrovici Sorin este membru în CA Economat Sector 5, fiind considerat drept unul dintre numeroasele ”sifoane” ale lui Vanghelie.

Poziția 30 – Lăzărescu Paul, director Administrația Piețelor Sector 5, fost consilier local PSD S5, și apoi din partea PPDD S5, fost candidat pe ruta  PPDD-PDS.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.