Noi presiuni pe magistrați. Tudorel Toader vrea să mărească numărul de posturi la Secția bolșevică


Noi presiuni pe magistrați. Tudorel Toader vrea să mărească numărul de posturi la Secția bolșevică

Ministerul Justiţiei a pus în dezbatere publică, luni, un proiect de hotărâre referitor la suplimentarea cu 41 de posturi a schemei de personal de la Secţia pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, conform Agerpres.

"Articol unic - Numărul maxim de posturi prevăzut pentru Ministerul Public la art. 1 alin. (1) din Hotărârea Guvernului nr. 39/2014 privind stabilirea numărului maxim de posturi pentru Ministerul Public, cu modificările şi completările ulterioare, se suplimentează cu 25 de posturi de ofiţeri şi agenţi de poliţie judiciară, 7 posturi de specialişti, 6 posturi de personal auxiliar de specialitate şi 3 posturi de personal conex, care revin Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie", se arată în proiectul postat pe site-ul  Ministerului Justiţiei.

Potrivit notei de fundamentare, cele 25 de posturi cu care secţia funcţionează în prezent sunt insuficiente în raport cu volumul mare de lucru.

"În plus, personalul insuficient atrage în mod inevitabil prelungirea permanentă a programului de lucru, făcând dificilă exercitarea dreptului la concediu de odihnă al personalului secţiei. În aceste sens, este necesară acoperirea unor situaţii obiective de lipsă a personalului (boală, evenimente neprevăzute etc), inclusiv în vederea recuperării orelor suplimentare acumulate, generate de activităţile prelungite de lucru peste programul normal", se mai menţionează în nota de fundamentare.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.