BREAKING NEWS. Susținere totală pentru KOVESI la BRUXELLES. Parlamentul European redactează o scrisoare de protest către Guvernului Dăncilă față de „comportamentul inacceptabil” în privința lui Kovesi

  • Podul
  • Apr 2, 2019
  • 5170
BREAKING NEWS. Susținere totală pentru KOVESI la BRUXELLES. Parlamentul European redactează o  scrisoare de protest către Guvernului Dăncilă față de „comportamentul inacceptabil” în privința lui Kovesi

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, va transmite o scrisoare Guvernului Dăncilă în semn de protest față de ”comportamentul inacceptabil” vizavi de Laura Codruța Kovesi, care a fost pusă sub control judiciar de Secția specială de investigare a magistraților, au declarat pentru G4Media.ro surse europene.

Scrisoarea va fi transmisă în numele Parlamentului European.

De asemenea, Tajani va face, în deschiderea sesiunii plenare a Parlamentului European, o declarație de susținere față de Laura Codruța Kovesi, reafirmând sprijinul PE pentru ca fosta șefă a DNA să ocupe funcția de procuror-șef al Parchetului European, au mai explicat sursele citate. Ședința PE va începe azi la ora 15:00, ora României.

”Decizia a fost ca, pe de o parte, președintele Tajani să fie mandatat ca în deschiderea sesiunii plenare să facă o declarație publică prin care să reafirme faptul că dna Kovesi rămâne candidatul PE pentru funcția de procuror-șef european și, pe de alta parte, să fie transmisă o scrisoare din partea Parlamentului European către autoritățile române prin care să se exprime clar că măsurile luate împotriva Laurei Codruța Kovesi sunt inacceptabile”, au explicat sursele citate pentru G4Media.ro.

Mai multe informații găsiți pe siteul publicației g4media.ro