EXCLUSIV Eckstein: UE o protejează pe Kovesi de MIȘELIILE regimului Dragnea. România riscă SANCȚIUNI drastice


EXCLUSIV Eckstein: UE o protejează pe Kovesi de MIȘELIILE regimului Dragnea. România riscă SANCȚIUNI drastice

România riscă sancțiuni drastice din partea Uniunii Europene dacă infractorul dublu condamnat Liviu Dragnea va ignora vehementele avertismente lansate miercuri, de la Bruxelles, în ceea ce privește planul PSD-ALDE de impunere a OUG-urilor vizând mutilarea Codurilor penale, susține juristul Péter Eckstein-Kovács – fost lider UDMR, fost parlamentar pentru mai multe mandate și ex-președinte al Comisiei juridice a Senatului –, în exclusivitate pentru Podul.ro.

De asemenea, juristul salută faptul că Uniunea Europeană o apără în mod oficial pe Laura Codruța Kovesi în fața ”mișeliilor incalificabile” care i se regizează în țară, potrivit unei partituri politice.

Precizăm că Péter Eckstein-Kovács a demisionat din UDMR, în vara lui 2018, în semn de protest față de cârdășia Uniunii cu PSD și ALDE în ceea ce privește mutilarea Legilor Justiției.

Podul.ro vă prezintă declarațiile juristului.

”Este cât se poate de just că Uniunea Europeană intervine în forță pentru a o proteja pe fosta șefă a DNA, Laura Codruța Kovesi, de presiunile și practicile specifice poliției politice la care este supusă. Măsura controlului administrativ este o mișelie incalificabilă pe care cozile de topor ale coaliției PSD-ALDE au impus-o abuziv și delirant, doar pentru a o opri pe Laura Codruța Kovesi să își definitiveze procedurile privind alegerea sa în funcția de procuror-șef al Parchetului European. Pozițiile Uniunii Europene privesc însă Justiția din România per-ansamblu, în contextul în care coaliția PSD-ALDE se pregătește să impună niște OUG-uri care vor avea efecte devastatoare.

Dacă regimul Dragnea-Tăriceanu va găsi de cuviință să ignore acest avertisment vehement și decisiv venit de la cel mai înalt nivel, Uniunea Europeană este îndreptățită să sancționeze dur România, fiindcă în lumea civilizată este de neconceput ca o mână de politicieni certați cu legea să distrugă Justiția pentru a se spăla sau pentru a se salva de închisoare, împreună cu acoliții lor. Așa ceva chiar nu poate fi tolerat în cadrul Uniunii Europene. Să distrugi discreționar întreaga Justiție pentru a-ți salva pielea este o crimă, o mizerie de neconceput în Vest.

Să nu uităm că Justiția a primit lovituri serioase de-a lungul ultimilor doi ani și jumătate. Totuși, oamenii din sistem, magistrații, atât judecătorii cât și procurorii au deprins gustul independenței. Susținerea UE le dă forță acestor oameni. De asemenea, este cât se poate de clar că unii dintre conducătorii instanțelor se aliniază cu obediență preceptelor lui Tudorel Toader. În acest caz, avem de-a face cu personaje care opun din răsputeri reformării sistemului.

Dincolo de aceste aspect, relațiile României cu Uniunea Europeană sunt afectate puternic, și asta este fără precedent. Pe lângă Justiție și economia națională, PSD și ALDE distrug tot ce s-a construit din punct de vedere diplomatic în ultimii 15 ani. Așa ceva este de nepersmis pentru orice om care gândește sănătos”, a declarat în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.