Procurorii din CSM pun cu botul pe labe Secția bolșevică. Kovesi își poate exercita funcția de procuror în cadrul Parchetului General


Procurorii din CSM pun cu botul pe labe Secția bolșevică. Kovesi își poate exercita funcția de procuror în cadrul Parchetului General

Laura Codruța Kovesi a mai scăpat de o constrângere pe care Secția bolșevică dorea să o dispună. Concret, Secţia pentru procurori a CSM a respins joi, în unanimitate, o cerere depusă de Secţia bolșevică prin care se solicita încetarea delegării Laurei Codruţa Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

"Respinge, ca inadmisibilă, sesizarea nr. 1.172/P/2018 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia pentru investigarea infracţiunilor din justiţie, referitoarea la aplicarea art. 57 alin.7 din Legea nr. 303/2004, republicată. În emiterea soluţiei, Secţia pentru procurori a avut în vedere că solicitarea PÎCCJ - SIIJ, de a dispune încetarea delegării unui procuror ca urmare a luării unei măsuri preventive, a fost făcută în afara oricărui cadru legal. Hotărârile Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii pot fi cenzurate doar de către o instanţă de judecată, iar nu de către procurorii din cadrul Secţiei de investigare a infracţiunilor din justiţie", se arată în decizia CSM.

Amintim că pe 29 martie, Secţia bolșevică a cerut CSM încetarea delegării Laurei Codruța Kovesi în funcţia de procuror la Parchetul General.

Totodată, reiterăm faptul că tot joi, Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al Inspecției Judiciare la Secția specială. 

CITIȚI ȘI: Secția pentru procurori a CSM a dispus un control al Inspecției Judiciare la Secția specială

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.