Victorie la ÎCCJ pentru Klaus Iohannis împotriva Ministerului Apărării. Generalul Ciucă rămâne șeful Statului Major


Victorie la ÎCCJ pentru Klaus Iohannis împotriva Ministerului Apărării. Generalul Ciucă rămâne șeful Statului Major

Președintele României Klaus Iohannis a obținut miercuri o victorie majoră la ÎCCJ. Concret, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis respingerea anulării decretului semnat de președinte în cazul generalului Nicolae Ciucă. Astfel, Nicolae Ciucă rămâne șef al Statului Major. 

Amintim că președintele României, Klaus Iohannis, se judecă cu Ministerul Apărării în procesul ce are ca temă prelungirea mandatului șefului Statului Major.

Vă prezentăm minuta judecătorilor ÎCCJ:

"Detalii soluţie: Admite recursul declarat de recurentele-pârâte Administraţia Prezidenţială în nume propriu şi în calitate de reprezentantă a Preşedintelui României, Domnul Klaus Werner Iohannis împotriva Sentinţei nr. 16 din data de 31 ianuarie 2019 a Curţii de Apel Bucureşti Secţia a VIII a Contencios Administrativ şi Fiscal. Casează în parte sentinţa atacată şi rejudecând, admite excepţia inadmisibilităţii şi respinge cererea de suspendare a Decretului nr. 1331/28.12.2018 ca inadmisibilă. Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei atacate, astfel cum a fost îndreptată şi ale încheierilor premergătoare. Respinge recursul formulat impotriva Încheierii de îndreptare a erorii materiale din data de 31 ianuarie 2019, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 9 aprilie 2019", transmite ÎCCJ. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.