CULISELE CEx-ului PSD: Dragnea vrea ”reeducarea” Vioricăi Dăncilă și MAZILIREA lui Tudorel Toader EXCLUSIV


CULISELE CEx-ului PSD: Dragnea vrea ”reeducarea” Vioricăi Dăncilă și MAZILIREA lui Tudorel Toader EXCLUSIV

CEx-ul PSD – organizat de Liviu Dragnea, miercuri, la Parlament – are scopul de a o presa pe Viorica Dăncilă să accepte remanierea ministrului Justiției, Tudorel Toader, în condițiile în care, informează sursele Podul.ro, cei doi se susțin reciproc și refuză să-l spele și să-l salveze pe teleormănean de o posibilă condamnare la închisoare cu executare, prin adoptarea mult doritelor OUG-uri.

De reținut că Dăncilă și Toader nu sunt ”disidenți”, nici pe departe (ar fi caraghios să credem așa ceva), ci doar sunt conștienți că adoptarea OUG-urilor solicitate de Dragnea le va pulveriza pentru totdeauna imaginea și carierele, amenințând să comporte, totodată, și o serie de efecte juridice, pe care cei doi nu au de gând să le riște.

Potrivit surselor citate, în timp ce Toader i-a transmis lui Dragnea că refuză să-și asume OUG-urile vizând modificarea Codurilor penale, Viorica Dăncilă i-a servit-o frontal șefului PSD, explicându-i că Guvernul nu va adopta actele normative solicitate fără să aibă cel puțin avizul Ministerului Justiției, pe care Toader refuză să-l ofere.

Drept urmare, Dragnea vrea să impună debarcarea lui Tudorel Toader din Guvern, mișcare pe care o poate opera rapid, dacă obține acceptul Vioricăi Dăncilă, în cadrul unui CEx care vizează, în primul rând, ”cumințirea” și intimidarea premierului. Dragnea va solicita retragerea încrederii pentru Toader și, săptămâna viitoare, va cere în Parlament restructurarea Guvernului, pentru a-l fenta pe președintele Klaus Iohannis. 

Aceleași surse susțin că, la limită, dacă Dăncilă nu va accepta directiva de a se disocia total de Toader – ceea ce, totuși, nu este foarte probabil, având în vedere profilul fostei profesoare de lucru manual din Videle, care și-a certificat obediența în repetate rânduri –, Dragnea ia în calcul mazilirea Vioricăi Dăncilă în Parlament, printr-o moțiune de cenzură, la fel ca în timpul rebeliunii lui Sorin Grindeanu. Dacă Dăncilă va refuza să-l înlocuiască pe Toader, premierul riscă, de asemenea, retragerea sprijinului politic, ajungând pe făraș, alături de ministrul Justiției.

În prezent, la vârful PSD sunt vehiculate patru nume privind potențialul succesor al lui Toader la butoanele Justiției: Eugen Nicolicea, Toni Greblă, Șerban Nicolae și Robert Cazanciuc. Potrivit planului șefului PSD, Tudorel Toader urmează să fie remaniat la grămadă cu Rovana Plumb (Fonduri Europene) și Natalia Intotero (ministru pentru Românii de Pretutindeni), care vor candida pentru Parlamentul European. Fiindcă tot a dat cărțile pe față, Liviu Dragnea a decis ca PSD să susțină moțiunea simplă îndreptată împotriva lui Tudorel Toader.

Dacă vă întrebați de ce nu se mai înghesuie Călin Popescu-Tăriceanu pe la tv-uri ca să-l susțină frenetic pe Tudorel Toader, e pentru că Liviu Dragnea și acoliții săi din conducerea PSD pot decide, în funcție de un context sau altul, soarta solicitării DNA de ridicare a imunității șefului ALDE. Pe de altă parte, un vechi proverb ne învață că un câine nu se dă dus de la măcelărie.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.