CCR a amânat pentru a treia oară decizia ce-l privește pe infractorul Dragnea. Coincidență? Următorul termen va fi pe 20 mai

CCR a amânat pentru a treia oară decizia ce-l privește pe infractorul Dragnea. Coincidență? Următorul termen va fi pe 20 mai

Curtea Constituțională a României a amânat vineri, din nou, decizia privind sesizarea lui Florin Iordache în legătură cu completurile de judecatori ale ÎCCJ, care în opinia lui nu ar fi specializate pe cazuri de corupție. Este pentru a treia oară când judecătorii CCR nu se pot hotărî asupra sesizării lui Iordache.

Astfel, următorul termen la CCR va fi în data de 20 mai, în aceeași zi în care Liviu Dragnea va avea următorul termen la ÎCCJ în dosarul angajărilor fictive unde e condamnat la 3 ani și 6 luni cu executare.

Dacă CCR admite sesizarea lui Florin Iordache, 170 de dosare de corupție soluționate în perioada 2003-2018 vor fi dinamitate. În afară de Liviu Dragnea, pe lista celor care ar putea să scape sau nu de sentințe se află Darius Vâlcov, condamnat în primă instanță la 8 ani de închisoare cu executare, Viorel Hrebenciuc, condamnat în primă instanță la 2 ani de închisoare cu executare, Radu Mazăre, condamnat la 9 ani de închisoare, baronul de Constanța Nicușor Constantinescu, condamnat la 5 ani de închisoare și muți alții.