EXCLUSIV Zegrean, ACUZAȚII dure: cum premeditează CCR și ÎCCJ SALVAREA lui Dragnea. Adevărata miză a AMÂNĂRILOR


EXCLUSIV Zegrean, ACUZAȚII dure: cum premeditează CCR și ÎCCJ SALVAREA lui Dragnea. Adevărata miză a AMÂNĂRILOR

Fostul președinte al Curții Constituționale – l-am numit pe juristul Augustin Zegrean – acuză în termeni duri, în exclusivitate pentru Podul.ro, CCR și Înalta Curte că premeditează un ”perfid și absurd joc al amânărilor”, cu un scop bine stabilit: ”Liviu Dragnea va fi salvat prin lipsa de asumare a răspunderii pe care o premeditează aceste două instituții”.  

”Cum mai putem vorbi despre independența Justiției, când iată că Justiția nu vrea și nu poate rezolva un astfel de caz simplu, doar fiindcă protagonistul acestuia este Liviu Dragnea? Este foarte grav ce se întâmplă”, avertizează juristul, care susține că CCR va admite, finalmente, controversata sesizare făcută de Florin Iordache.

Podul.ro vă prezintă acuzațiile lui Augustin Zegrean.

”Amânând mult așteptata decizie pentru data de 20 mai, când șeful PSD așteaptă verdictul Înaltei Curți, judecătorii Curții Constituționale încearcă să se sustragă de responsabilitate în toată această problemă a procesului lui Dragnea. Judecătorii CCR vor să admită sesizarea lui Florin Iordache, care îi aduce beneficii și înlesniri lui Liviu Dragnea, și, pe cale de consecință, nu vor să fie arătați cu degetul.

Înalta Curte face un joc similar și la fel de absurd, de perfid – adică: să zică judecătorii CCR primii și abia apoi să vină verdictul Curții. Este absurdă situația, este de neconceput. Având în vedere datele problemei, sunt convins că Înalta Curte își va amâna din nou verdictul, iar același lucru îl va face și CCR, din nou, ca într-un joc de ping-pong. În felul acesta, Liviu Dragnea va fi salvat prin lipsa de asumare a răspunderii pe care o premeditează aceste două instituții.

De-a dreptul înfricoșător este că așa ceva se întâmplă într-o speță juridică simplă, dom'le, care nu presupune, nici pe departe, cine știe ce chestiuni complexe. Cum mai putem vorbi despre independența Justiției, când iată că Justiția nu vrea și nu poate rezolva un astfel de caz simplu, doar fiindcă protagonistul acestuia este Liviu Dragnea? Este foarte grav ce se întâmplă”, a declarat Augustin Zegrean, în exclusivitate pentru Podul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.