Teorie. Cum s-a furat până și „NIMICUL” la Suceava. Ștefan Petrencic, agresat de pesediști la Dumbrăveni, pare să-și fi însușit „nimicul” unui alt antipesedist


  • CT
  • Apr 24, 2019 08:31
  • 2430
Teorie. Cum s-a furat până și „NIMICUL” la Suceava. Ștefan Petrencic, agresat de pesediști la Dumbrăveni, pare să-și fi însușit „nimicul” unui alt antipesedist

În zona rețelelor de socializare circulă o teorie – care nu pare lipsită de fundament dacă vizionezi repetat cele câteva filme de la fața locului – potrivit căreia „nimicul” care l-a iritat pe Liviu Dragnea la Dumbrăveni, Suceava, provocându-i un discurs delirant, și care s-a viralizat apoi în online ar fi fost emis dintr-o altă zonă decât cea în care se afla Ștefan Petrencic, tânărul din Zvoriștea indicat inițial de multă lume ca fiind autorul acelui moment. Într-o convorbire telefonică, Petrencic și vecina sa, Cristina Vătămăniuc, care a intervenit în discuție de mai multe ori (spunând chiar că e avocată), au susținut, fără ezitare, pentru podul.ro că el este autorul acelui „nimic”. Același lucru l-a spus Petrencic într-o intervenție pentru Realitatea TV, dar și altor simplii cetățeni care susțin că ar fi vorbit cu el pe această temă.

Mulți utilizatori de Facebook au analizat însă atent filmele din sală și le-au comparat cu cel postat de ȘP pentru câteva ore pe pagina sa de fb și șters apoi. Chiar dacă video-ul lui Petrencic este prost, tremurat, mișcat, răsucit, se aude totuși destul de limpede cum „nimicul” vine dintr-o altă zonă, mai exact de undeva din stânga tânărului de la Zvoriștea, aflat cumva pe direcția scenei improvizate pentru infractorul șef al PSD. Petrencic a intrat in vizorul pesediștilor abia când l-a huiduit pe Dragnea pe lungul răspunsul adresat de acesta celui care i-a spus „nimic”.

De ce și-a asumat Petrencic „nimicul” spus de altul, până seara trecută când a postat ceva destul de ambiguu pe tema asta, nu e clar, dar într-o țară în care minciuna a intrat în reflexele cotidiene nu e chiar de mirare.

Gestul lui de a-l huidui pe Dragnea în timpul discursului de la Dumbrăveni rămâne însă un fapt indubitabil. Ca și „NIMIC” aruncat ca o anatemă asupra lui Dragnea care s-a zvârcolit apoi de parcă fusese stropit cu agheasmă în timp ce un sobor de preoți îi citea Moliftele Sfântului Vasile cel Mare.



„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.