Dăncilă recunoaște contrele cu Dragnea într-un interviu-eveniment pentru o publicație din afara zonei de propagandă. Replica liderului PSD a venit fulgerător la Antena 3


Dăncilă recunoaște contrele cu Dragnea într-un interviu-eveniment pentru o publicație din afara zonei de propagandă. Replica liderului PSD a venit fulgerător la Antena 3

Într-un amplu interviu în două părți, acordat cotidianului Adevărul, premieurl Viorica Dăncilă a admis că a avut un punct de vedere total diferit față de șeful său pe linie de partid, condamnatul penal Liviu Dragnea, în ceea ce privește restructurarea guvernului cu care șefa Executivului nu a fost de acord. „Nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern”, le-a spus Dăncilă jurnaliștilor de la Adevărul.

Adevărul: Aveţi o situaţie de bruiaj cu domnul Dragnea. Liderul PSD v-a dat un termen de gândire până după sărbători ca să veniţi în Parlament pentru un nou vot de încredere. Ce veţi face? Veţi accepta restructurarea Guvernului?

Premierul Viorica Dăncilă: Discut cu domnul Dragnea, ne consultăm, e preşedintele partidului, e normal să avem discuţii pe fiecare proiect. Eu nu am fost de acord cu restructurarea Guvernului.

A: De ce?

V.D: Pentru că eu am considerat că trebuie să mergem pe calea normală. Am pornit de la două aspecte: nu vreau Guvernul Dăncilă 2, vreau să avem acelaşi Guvern. Al doilea motiv e legat de afirmaţiile preşedintelui Iohannis, potrivit cărora se va simţi ocolit şi va merge la CCR, deci iar se va ajunge la o stiuţie de blocaj. Al treilea aspect: am considerat că Guvernul funcţionează aşa cum e acum. Azi am trimis către preşedinte solicitarea de a motiva respingerea celor trei colegi, pentru că eu consider că oportunitatea numirii unui nou ministru aparţine premierului. Preşedintele trebuie să se exprime dacă există probleme de legalitate la un ministru propus, nu de oportunitate – dacă are sau nu ţinută.

A: Se simte o tensiune între domnul Dragnea şi dumneavoastră. S-a schimbat ceva în relaţia cu domnul Dragnea?

V.D: Nu, eu n-aş putea spune că s-a shimbat ceva şi sper să nu se schimbe nimic. Şi cred că nici dânsul nu-şi doreşte acest lucru, pentru că este o opinie diferită. Şi cred că fiecare trebuie să avem anumite opinii şi să ne susţinem punctul de vedere atunci când considerăm că el este corect. Să-l argumentăm şi să venim cu punctul nostru de vedere.

A: Această opinie diferită e interpretată ca un act de răzvrătire, ca un act de curaj al dumneavoastră.

V.D: Eu nu-l văd aşa şi ştiţi foarte bine că sunt un om echilibrat. Nu pot să vorbesc despre mine ca despre un om răzvrătît. Şi nici despre un act de curaj. Dacă-ţi spui punctul de vedere şi-ţi menţii propria viziune, este un lucru firesc, nu este un act de curaj. Nu aş vrea să fiu acuma un erou pentru că am luat o anumită decizie care a fost contrară faţă de alţi colegi.

Cele două părți ale interviului pot fi urmărite AICI și AICI (partea a2-a)

Replica lui Dragnea a venit imediat la Antena3. El susţine că premierul Viorica Dăncilă a ezitat să accepte restructurarea Guvernului pentru că i-a fost frică de faptul că PSD nu mai are majoritate în Parlament.

Am susţinut, aproape toţi, cea mai eficentă procedură: remanierea prin Parlament, prin schimbarea structurii guvernului. Ar fi făcut ca, teoretic, Iohannis să nu mai poată să schimbe propuneri de miniştri pentru că nu au ţinută. Doamna Oana Florea (refuzată de Iohannis la Fonduri Europene- n.r)  m-a întrebat: să mă îmbrac în roz? În fustă scurtă, să am o şană?   Doamna premier a ezitat să vină cu această procedură în Parlament. Probabil că s-a gândit că nu e sigură majoritatea. Noi i-am prezentat documentat cum stăm cu majoritatea, adică nu sunt probleme şi ar fi fost pentru Guvern în primul rând un mesaj de forţă foarte serios că nu stă la discuţie cu Iohannis.Eu nu mi-am permis să forţez un premier. Dacă simte teamă, dacă nu e foarte sigură, nu trebuie forţată, până la urmă poate să aibă dreptate. S-a dovedit ieri că a fost o majoritate foarte serioasă. Avem 20 - 30 de oameni în plus. Grupurile PSD sunt foarte stabile. Eu şi domnul Tăriceanu i-am spus că majoritatea este stabilă. Doamna premier e binevenită în Parlament”, a precizat Dragnea la Antena3.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.