Propaganda putinistă atinge o nouă culme a MIZERIEI: Lupta anticorupție e… ”reeditarea luptei împotriva chiaburilor”?!


Propaganda putinistă atinge o nouă culme a MIZERIEI: Lupta anticorupție e… ”reeditarea luptei împotriva chiaburilor”?!

Notoriul propagandist putinist Bogdan Duca rostogolește în online o nouă goangă de o mizerie incalificabilă care batjocorește memoria victimelor genocidarei dictaturi comuniste impuse de Moscova: nici mai mult, nici mai puțin, teologul lui pește prăjit debitează că lupta împotriva corupției nu ar fi altceva decât… ”reeditarea luptei împotriva chiaburilor”.  

”Lupta împotiva corupției nu este altceva decât reeditarea luptei împotriva chiaburilor. Aduc aminte că, potrivit chiar rapoartelor făcute de cei de la DNA în anii lor buni, estimările procurorilor anticorupție arată că impactul corupției asupra economiei românești este mai mult decât marginal (0,06 procente din PIB în anul 2015, de exemplu). Corupția nu este o problemă endemică, nici măcar o problemă socială”, s-a reprodus Duca, pe Facebook, fiind preluat cu viteza luminii de fostul pușcăriaș Adrian Severin, un alt mare răspândac și aplaudac al narațiunilor Moscovei.

Avertizăm că personajul Bogdan Duca este un propagandist putinist agresiv, un soi de ”icoană” Sputnik și nu numai, fiind o prezență obișnuită a oficinelor păpușate și remunerate de Kremlin în România. Duca a deturnat semnificația termenului de ”conservator”, în accepțiunea sa acesta se referă la… modelul anti-occidental al Rusiei. Duca rostogolește în mod uzual cele mai duhnitoare narațiuni putiniste anti-UE, anti-Occident și anti-SUA, fiind un aplaudac predilect al regimului PSDragnea și al permanentei ofensive împotriva Justiției.

Iată ce a debitat Duca despre premierul agramat Viorica Dăncilă, de parcă ar fi portretizat-o odinioară pe Elena Ceaușescu:

”Coerentă, cu viziune, argumentată… o doamnă de fier a la Roumanie. Chiar îmi place… Pentru mine e Omul anului 2018”. Orice comentariu este de prisos, cu excepția faptului că propaganda comunistă o numea pe criminala Ana Pauker și... ”tovarășa de fier”.

De asemenea, teologul lui pește prăjit este un mare promotor al balivernelor panslaviste împroșcate de Dughin&Co, cu titlul caraghios de ”a treia Romă”, care nu numai că nu există, dar această halucinare nici nu are vreo legătură, cât de mică, cu adevărata religie ortodoxă, care nu binecuvântează tancurile care au sfârtecat Ucraina, și nici arme de ucidere în masă.

De altfel, Duca îl consideră pe Dughin ”o legendă” și este un mare, mare aplaudac al autocratului Vladimir Putin, insistând că Federația Rusă ar fi o ”democrație” similară celor din Vest, ceea ce este de-a dreptul caraghios.

În octombrie 2017, PSD pompa oficial bani publici în Bogdan Duca, acesta figurând drept expert la cabinetul lui Victor Opaschi, la Secretariatul de Stat pentru Culte. Opaschi a fost șeful de cabinet al nomenklaturistului Ion Iliescu (care ocupă primul loc pe Lista prietenilor lui Dughin din România) și a rămas, în continuare, omul bun la toate al lui Iliescu (inculpat pentru crime împotriva umanității).

În urma articolului Hotnews care avertiza că Duca era recompensat cu bani publici de PSDragnea, propagandistul Moscovei a fost șters de urgență de pe site-ul instituției, laolaltă cu declarațiile sale de avere și interese. Nu există nici cea mai mică garanție că Duca nu este remunerat în continuare cu bani publici, prin intermediul diverselor sinecuri ale puterii.

Ciudat e și că Patriarhul Daniel a acceptat (fără voia sa, n-ar fi fost posibil) ca putinistul Bogdan Duca să-și verse lăturile, în repetate rânduri, la Trinitas TV, postul de televiziune al Patriarhiei, deși întâi stătătorul BOR a fost avertizat în repetate rânduri, în scris și prin viu grai, de intelectuali cu sau fără sutană, despre adevărata speță a personajului. Și totuși…

Aparițiile la Trinitas TV reprezintă o formă de legitimare pe care BOR i-o acordă acestui Bogdan Duca, care a învățat teologie la controversata Universitate Ovidius, adică la fabrica de diplome păstorită de preafericitul Teodosie, un vechi client al DNA.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.