Stelian Tănase, ACUZAȚII GRAVE: Dragnea pregătește FURTUL europarlamentarelor. Ambuscada PSD-ALDE


Stelian Tănase, ACUZAȚII GRAVE: Dragnea pregătește FURTUL europarlamentarelor. Ambuscada PSD-ALDE

Scriitorul și politologul Stelian Tănase trage un sugestiv semnal de alarmă, pe blog, avertizând că toate semnele indică pregătirea unei ambuscade PSD-ALDE în vederea furtului masiv la alegerile europarlamentare.

Până în prezent, PSD a facilitat: măsuri abuzive care împiedică Opoziția să desfășoare o campanie electorală reală (fapt ce spulberă orice egalitate de șanse), încercări ticăloase de schimbare a regulilor jocului chiar în timpul jocului, predarea televiziunilor cu arme și bagaje în mâinile clanului Dragnea&Co, mânăriile sociologilor remunerați de PSD ș.a.m.d.

 ”Mă întreb ce măsuri și-au luat partidele din Opoziție să nu fie furate. Nu mai este important cine votează, știm. Nici cine numără, ca pe vremea lui Stalin. Este important cine anunță rezultatul scrutinului. Adică exit-poll-urile. Va face asta omul lui Dragnea, Pieleanu și Avangarde? Li se va alătura și CURS-ul lui Iosif Buble? Dacă da, nu miroase a bine. Seamănă cu o ambuscadă!”, scrie politologul.

Podul.ro vă prezintă analiza lui Stelian Tănase.

”În ultimul week-end s-a încheiat pre-campania. Din 26 aprilie partidele s-au apucat să dea jos banerele uriașe întinse pe toate șoselele. S-a trecut la niște panouri meschine în care ai voie să pui un singur afiș, format mic. Asta se întâmplă în așa-zise <locuri special amenajate>. E o manieră de a emascula competiția și, în esență, o bătaie de joc. Măsura dă cîștig de cauză celor de la putere, care își fac de altfel campanie 4 ani fără oprire. Împiedică așadar Opozitia să se manifeste – imaginativ, colorat, să atragă atenția. Ideea că aceste condiții sunt egale pentru toți este o gogoriță. Efectul este cel scontat de autori. În campania propriu-zisa, Opozitia nu se prea vede. Coroborat cu timpii de antenă acordați, cu regulile talk-show-urilor politice din televiziuni, se ajunge la o prezență discretă a Opozitiei – i s-au scos colții înainte de a deschide gura. Contracandidații PSD, în aceste circumstanțe, nu se prea văd.

Dacă mai punem că, în general televiziunile s-au livrat cu arme si bagaje în mîinile clanului Dragnea&Co, avem un peisaj electoral plin de inechități. Partidele nu au șanse egale de a cuceri inimile și voturile dvs. Avem parte și de încercarea ticăloasă a AEC de a schimba regulile jocului chiar în timpul jocului. În plus aceleași forțe obscure vor să-l scoată neapărat pe Klaus Iohannis de la microfoane pentru delictul că îndeamnă lumea să vină la urne să răspundă întrebărilor de la referendum. Pe scurt, dragii mei, e de bine, putem spune. Avem deja o campanie incorectă, tipică în estul Europe, ca și în țările din lumea a treia.

Mă întreb ce măsuri și-au luat partidele din Opoziție să nu fie furate. Nu mai este important cine votează, știm. Nici cine numără, ca pe vremea lui Stalin. Este important cine anunță rezultatul scrutinului. Adică exit-poll-urile. Va face asta omul lui Dragnea, Pieleanu și Avangarde? Li se va alătura și CURS-ul lui Iosif Buble? Dacă da, nu miroase a bine. Seamănă cu o ambuscadă!

Cunoscînd haosul, lipsa de organizare si mai ales rivalitățile din Opoziție, am motive să fiu îngrijorat. Liberalii si Alianța 2020 conduc în sondaje, dar asta nu înseamnă nimic dacă nu se confirm la urne. Mai mult chiar, îi poate îndemna pe mulți (care jubilează deja) să rămînă acasă, sau să iasă la iarbă verde pe 26 mai. Raționamantul acestui noncombat e prostesc: <dacă suntem favoriți în sondaje, am câștigat și înseamnă că numai e nevoie de votul meu!”.

Singura soluție este o prezență masivă la urne pe 26 mai. Este o condiție obligatorie, dar nu și suficientă. Restul depinde de acțiunea partidelor din Opoziție”, scrie Stelian Tănase.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.