PSD s-a SPERIAT de moldoveni: Dăncilă, Vâlcov și Șerban Nicolae cer ANULAREA mitingului de la Iași!


PSD s-a SPERIAT de moldoveni: Dăncilă, Vâlcov și Șerban Nicolae cer ANULAREA mitingului de la Iași!

Jurnalistul Dan Turturică susține, pe Facebook, că senatorul Șerban Nicolae, consilierul Darius Vâlcov și premierul Viorica Dăncilă sunt înspăimântați la culme de ideea că ”mega-mitingul” pe care PSD intenționează să-l organizeze la Iași are toate șansele să se transforme într-un eșec de proporții, care va comporta un efect de bumerang, pe plaiuri moldave, cu prilejul apropiatelor europarlamentare.

Potrivit lui Turturică, cei trei au făcut o ședință restrânsă și au solicitat renunțarea la proiectul mitingului. Singurul care se încăpățânează s-o țină langa cu necesitatea regizării acestuia este… incorigibilul Codrin Ștefănescu.

Podul.ro vă prezintă postarea lui Dan Turturică.

”Conducerea PSD este la un pas să anuleze mitingul programat la Iași, pe 9 mai, de Ziua Europei.

Propunerea anulării au făcut-o, într-o ședință restrânsă, Șerban Nicolae și Darius Vâlcov care se tem că numărul contra-demonstranților va fi foarte mare, mitingul va fi un eșec, nota dominantă va fi dată de huiduelile grupărilor <rezist>, iar acest lucru va avea un impact major asupra rezultatelor pe care PSD le va obține în Moldova la europarlamentare. Și Viorica Dăncilă este speriată de acest scenariu și face presiuni pentru a se renunța la miting.

Singurul care susține în continuare ca mitingul să se desfășoare este Codrin Ștefănescu, motivul fiind că anularea sa ar fi interpretată ca un semn de slăbiciune.

Soluția de compromis ar putea fi ca mitingul să nu se mai numească miting ci <participarea PSD alături de ieșeni la spectacolul organizat de Ziua Europei>.

Oricum ar da-o, însă, un lucru este cert. PSD nu mai este ce-a fost odată, dacă a ajuns să se teamă și de moldoveni!”, scrie Dan Turturică. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.