AEP aruncă cu praf în ochi. Iohannis va putea face campanie pentru referendum, dar prevederea creșterii cvorumului necesar validării, prezentă și în noul proiect de OUG


AEP aruncă cu praf în ochi. Iohannis va putea face campanie pentru referendum, dar prevederea creșterii cvorumului necesar validării, prezentă și în noul proiect de OUG

Autoritoatea Electorală Permanentă îi sfidează pe români și nu renunță la abordarea nedemocratică în privința referendumului pentru justiție.

Pe site-ul AEP a apărut un nou text de OUG ce vizează referendumul pentru justiție din 26 mai. Pentru a mai calma spiritele, prevederea coform căreia președintele nu putea să se implice în campania pentru referendum dispare.

Cu toate acestea, referitor la cvorum lucrurile rămân la fel precum în proiectul anterior de OUG. Panica din Kiseleff că referendumul ar avea șanse mari să fie validat determină mafia PSD să încerce să mărească pragul de cvorum, procentul de 30% urmând să fie calculat raportat la numărul alegătorilor din registrul electoral și nu la cel din listele electorale permanente. Concret, numărul alegătorilor din registru este mai mare cu aproape 600.000 față de cel din liste.

Rămâne de văzut ce va face Guvernul. Proiectul de OUG anti-referendum nu figurează pe ordinea de zi a Executivului, dar poate fi introdus pe cea suplimentară.

De trecut în revistă și declarația premierului Viorica Dăncilă de marți în legătură cu OUG. Viorica a transmis că deși nu a văzut textul, ordonanța trebuie adoptată miercuri în ședința de Guvern.

"Eu nu am văzut textul, acum iau fiecare act normativ și vedem care e forma finală. Actul normativ trebuie adoptat mâine în ședința de guvern", a spus premierul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.