Manifestație pentru Uber și Bolt în Piața Victoriei. Când va avea loc


Manifestație pentru Uber și Bolt în Piața Victoriei. Când va avea loc

Duminică se va desfășura un protest în Piața Victoriei împotriva piedicilor pe care Guvernul Dăncilă le pune în calea șoferilor din cadrul Uber și Bolt. Manifestația va avea loc de la ora 15, potrivit evenimentului creat pe Facebook. 

"Am creat acest eveniment pentru a arăta că nu ne lăsăm călcați în picioare de toți hoții și jigodiile de la conducere! Hai să ieșim cu totți în stradă să ne apărăm drepturile, să nu îi mai lăsăm să facă ce vor, să ne putem continua activitatea în cadrul Uber / Bolt .

Hai în numar cât mai mare să ieșim la protest în Piața Victoriei. Dacă și tu esti pro uber/bolt share mai departe să fim cât mai mulți, să ne facem auziți!", scrie pe pagina evenimentului. 

Publicația AvocatNet explică că OUG dată de Guvernul Dăncilă nu interzice ridesharingul, dar polițiștii vor putea amenda șoferii de Uber, respectiv Bolt de la prima abatere.

"Legea a sancționat și până acum taximetria ilegală, numai că amenda de până la 5.000 de lei a fost mai greu de aplicat pentru că trebuia dovedit caracterul repetat al faptei. În aprilie a apărut în Monitorul Oficial și modificarea cerută în mod repetat de reprezentanții transportatorilor autorizați din România, adică scoaterea din lege a condiției caracterului repetat al faptei. Modificarea se aplică de azi și permite ca amendarea să se facă mai ușor, însă e incorect să spunem că acest proiect interzice ridesharingul. În acest timp, la Parlament sunt două proiecte de legi privind reglementarea ridesharingului la noi în țară", explică site-ul de profil juridic. (citiți AICI întreaga explicație juridică)

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.