Învățăturile sindicaliștilor din penitenciare pentru deținutul Livache: „Ai grijă, nu mai invita pe nimeni la baie! Au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării”


  • Podul
  • May 27, 2019 08:06
  • 1978
Învățăturile sindicaliștilor din penitenciare pentru deținutul Livache: „Ai grijă, nu mai invita pe nimeni la baie! Au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării”

Federația Sindicatelor din Administrația Națională a Penitenciarelor îi urează, prin președintele său Sorin Dumitrașcu, un fabulos mesaj de bun venit fostului președinte al PSD, acum deținutul Liviu Dragnea, cazat temporar la Rahova.

Redăm integral mai jos postarea de pe site fsanp.ro:

„Mai jos, câteva învățături utile pentru carantină și pentru cei câțiva ani de după – Iartă mașînă aia mioritică în care te-au adus la nouă ta casă, dar altă n-am avut. Bugetul mic, sistemul penitenciar subfinanțat și subminat. Știi matale! Doar te-ai luptat mai bine de 2 ani să ne dărâmi cu tot cu justiție și pușcării!

Dacă reușea Tudorel să libereze toți deținuții, acum făceai pușcărie singur. Toată Rahova era, practic, a ta. N-ați reușit, și-a fost o doar o întâmplare că slugă s-a dovedit nevredinca. Greu eșec! Era, înțelegem, o măsură în programul de guvernare de rezervă.

Am auzit că te-au și înjurat niște cetățeni la venirea ‘acasă’. Nici măcar ultimul miting nu ți-a reușit mustacila! Ce soarta! Ce durere! Probabil că tot auzi așa vorbe de când nu prea-ți mai ies băile de mutime. Și, e păcat de fata aia frumoasă să treacă prin toată hărmălaia asta. Și, singură, acum.

La partid, vedem la televizor, e minunat. Unii zic că-i bine c-ai plecat, alții că era bine să nici nu fi fost. Mai rău e că ieri, la primirea în penitenciar, la partea de control al cavităților n-au fost în tură pianiști. Dar, de bună seama, încă mai simți asta.

Camera o găseșți așa cum ai lăsat-o când ai redus de vreo 3 ori banii de investiții pentru penitenciare în timp ce plangeai și te smiorcăiai la televizor de milă miilor de infractori condamnați pe nedrept pentru crime, tâlhării, violuri, hoții și alte blestemații. O să-i cunoșți mai bine și-o să plangeti împreună.

Ai grijă, însă, nu mai invita pe nimeni la baie, Liviu! În pușcărie, nu e că la Parlament, iar ziariștii nu ți-ar face nimic din ce s-ar putea gândi noii tăi colegi. Sper! Mai ales că, apropo, în pofida recursului compensatoriu care-a eliberat mii de infractori, au mai rămas vreo 2500 de violatori în pușcării.

|inline|https://cms.podul.ro/image/10d9a818d24b313d77c1ef431bb36ae8|landscape|c|jpeg|rahova1.jpg||left|

Poate te miră că-i cam îngust, ori că-i olecuță de mucegai sau că-s prea mulți colegi în camera. Preocupat fiind cu amnistii și grațieri, deși aveai pe mâna banii țării, ai uitat să repari pușcăriile și să le aduci aprope de nivelul vilelor pe care le vedem uneori filmate discret din drona. Nu credeai că ți se întâmplă și ție justiție.

Altfel, prima zi e cu emoții. O să fie mai bine! Probabil c-o să descoperi și matale că ești de fapt un scriitor, un cercetător și-un educator. Calea e bătută, și n-ar mai miră pe nimeni dacă, după ce-ai umflat kilometrii de autostrada ori producția la hectar, o să devii brusc un pușcăriaș model.

Între timp, noi cu ale noastre. O să încercăm să ne vedem de viață și-o să trăim în lumea asta pe care tu ai încercat să ne-o furi că să scapi de pușcărie, după ce, printre altele neștiute, ai furat de la copii și asistați social ori din fondurile europene că să dai la partid ori să-ți umfli conturile.

Așa că, încă o dată, bine ai venit, Liviu

rahova1.jpg
„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.