O nouă FĂCĂTURĂ mizerabilă a Kremlinului: ”RĂZBOIUL româno-ucrainean din 2022”


O nouă FĂCĂTURĂ mizerabilă a Kremlinului: ”RĂZBOIUL româno-ucrainean din 2022”

După postarea pe YouTube a unui material video în care este sugerată anexarea nordului Bucovinei de către România, în 2022!, după… un război la scară largă purtat între Rusia și Ucraina, procurorul militar general al Ucrainei - Anatoli Matios - a convocat o reuniune a MAE, a Statului Major al Armatei și a Serviciului de Securitate.

Potrivit procurorului militar general, citat Agenția BucPress din Cernăuți,  materialul video „Războiul româno-ucrainean 2022” a fost rostogolit pe YouTube la data de 26 mai.  Filmulețul susține chestiuni de-a dreptul halucinante: că România va ocupa… Odesa și Cernăuțiul pentru a apăra cetățenii săi de conflictul ruso-ucrainean.

Procurorul militar general Anatoli Matios a declarat că va introduce acest material pe lista crimelor de atentat la integritatea teritorială a țării.

La 4 iunie, Matios planifică să participe la o reuniune cu diplomații ucraineni,  cu reprezentanții serviciilor speciale și cu cei ai armatei, astfel încât fiecare instituție să obțină o însărcinare pe marginea dosarului penal intentat.

Presa din Ucraina explică faptul că acest video a fost creat special pentru a tensiona relațiile bilaterale, experții avertizând că o astfel de provocare informațională face parte din arsenalul dintotdeauna al Moscovei.

Potrivit analistului politic Dorin Popescu, președintele Asociației „Casa Mării Negre” din Constanța, apariția acestui video cu un profund conținut provocator are rolul evident de a șubrezi actuala relație bilaterală româno-ucraineană. Un interes direct în acest sens îl are Kremlinul.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.