VIDEO PSD-iștii se mănâncă între ei. Firea: "Mi-e groază că Oprișan face strategia PSD!" Totodată, edilul Bucureștiului l-a etichetat indirect pe baronul de Vrancea ca fiind agramat


VIDEO PSD-iștii se mănâncă între ei. Firea: "Mi-e groază că Oprișan face strategia PSD!" Totodată, edilul Bucureștiului l-a etichetat indirect pe baronul de Vrancea ca fiind agramat

PSD este măcinat din interior de o serie de dispute după ce epoca Dragnea s-a încheiat. Ultimul conflict marcant este cel dintre Gabriela Firea și Marian Oprișan. 

Astfel, aflată luni la sediul central al PSD; Gabriela Firea a confirmat tensiunile din PSD și implicit din ultimul CEx, transmițând că a existat o dispută între Oprișan și Paul Stănescu, cel dintâi reproșându-i celuilalt că vrea să facă "partidul mic" pentru a i-l da lui Ponta. Totodată, edilul Capitalei a precizat că îi e groază că Oprișan va face strategia politică a PSD. 

Mai mult, Firea l-a făcut pe Oprișan agramat în contextul acuzațiilor pe care baronul de Vrancea le-a lansat conform cărora edilul Capitalei i-ar fi compus lui Stănescu un mesaj pe care să-l trimită pe grupul președinților PSD de WhatsApp. 

Reporter: Despre faptul că domnul Oprișan este cel care va face strategia politică a partidului. 

Gabriela Firea: Mi-e groază. Mă îngrozesc. Dacă după elucubrațiile spuse în CEx-ul trecut de domnul Oprișan încă ne bazăm pe dumnealui să facă strategia politică a partidului, eu ce să spun? O să citesc partea din strategie care nu-i aparține domnului Oprișan

Reporter: V-a acuzat pe dvs. că i-ați scris mesajul lui Paul Stănescu pe un grup intern și că a vorbit inclusiv despre o întâlnire la care a participat și soțul dvs. 

Gabriela Firea: Cu alte cuvinte, domnul Oprișan l-a acuzat pe domnul Stănescu că nu știe să scrie. Să nu încep eu să vorbesc despre problemele gramaticale că aici e domeniul meu. Haideți să fim civilizați și să ne păstrăm totuși o limită în toate. Nu este normal după ce dumnealui l-a atacat pe Paul Stănescu pe grupul președinților PSD pe WhatsApp, dumnealui l-a atacat nedemn cu niște minciuni că vrea să facă partidul mic să-l dea la domnul Ponta. Vă dați seama cam ce relații avem. Și eu l-am apărat ( pe Paul Stănescu) și doamna Olguța Vasilescu l-a apărat și domnul Buzatu l-a apărat și de supărare că am îndrăznit noi să facem apel totuși la înțelepciune (Oprișan) s-a răzbunat pe mine. Bineînțeles, venind cu tot felul de aberații. 

Reporter: I-ați spus dvs. lui Paul Stănescu să susțină amnistia și grațierea și ce interes avea soțul dvs.? 

Gabriela Firea: Asta este povestea elucubrantă a domnului Oprișan cum că s-ar fi dus la un prieten de-al lui unde s-a întâlnit cu soțul meu și cu domnul Stănescu și că acolo s-ar fi discutat despre așa ceva. Când am ajuns acasă de la CEx, l-am întrebat și eu pe soțul meu și a zis: "Da. Ne-am întâlnit la un moment dat dar ne-a rugat domnul Oprișan să-l susținem să preia PSD și să ajungă președintele partidului pe timpul cât era încă domnul Dragnea. Asta a fost toată discuția și noi i-am spus că totuși nu decidem noi președintele PSD". Dar de-aici până să spună aberațiile din CEx este cale lungă și eu stau să mă întreb cui slujea acel episod în care domnul Oprișan nu a făcut altceva decât să mă atace pe mine. Cui îi convenea acea situație? Pentru că nu cred că era chiar de capul lui. 

Vedeți video de la 14:30:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.