Dan Alexe explică bizarele editoriale publicate de Alina Mungiu-Pippidi: ”SCRIE BEATĂ!”


Dan Alexe explică bizarele editoriale publicate de Alina Mungiu-Pippidi: ”SCRIE BEATĂ!”

”Alina Mungiu-Pippidi scrie beată” - este concluzia scriitorului și jurnalistului Dan Alexe, care comentează, pe Facebook, o serie de bizarerii din ultimul editorial publicat de politoloagă, în Adevărul.

”Alina Mungiu-Pippidi scrie beată…

Azazel și Azeria... Într-un text pe platforma Adevărul intitulat <Un elicopter pentru Plahotniuc!> Alina Mungiu spune că serviciile secrete române ar trebui să-i trimită un elicopter oligarhului moldovean. Dar nu la Ceaușescu face ea aluzie, ci scrie misterios:

— <Ca în Azeria, e momentul să faceţi voi, aranjorii români care aţi pierdit cheia băiatului ăsta, oferta unui elicopter.>

La ce misterioasă Azeria face ea aluzie? (Abhazia? Azerbaijan?) și ce <cheie a fost perdită> cu un elicopter?

Am putea crede că pe Mungiu a făcut-o Dumnezeu cu îngerul Azazel, cel zburător cu aripi de chindie. În realitate, explicația mai simplă e că scrie beată”, concluzionează Dan Alexe.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.