Maia Sandu o vrea pe Kovesi procuror general în Republica Moldova


Maia Sandu o vrea pe Kovesi procuror general în Republica Moldova

Premierul desemnat al Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat, într-un interviu acordat pentru The Epoch Times România, că numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror general al Republicii Moldova ”ar fi o soluție minunată pentru noi”.

”Ar fi un scenariu minunat pentru noi. Nu ştiu dacă doamna Kovesi ar fi interesată de asta. Şi noi, evident, îi urăm să reuşească să obţină jobul la Bruxelles în Uniunea Europeană. Dar tocmai de aceea am propus modificarea legii. Pentru că vrem să avem cei mai buni specialişti, oameni independenţi de sistemul nostru care foarte mult timp a fost implicat în tot felul de scheme de corupţie”, a declarat Maia Sandu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.