Tăriceanu, împins de slugi să candideze la prezidențiale deși s-a făcut de râs la europarlamentare. Delirul filialelor ALDE

Tăriceanu, împins de slugi să candideze la prezidențiale deși s-a făcut de râs la europarlamentare. Delirul filialelor ALDE

Călin Popescu Tăriceanu este împins de slugile sale să nu renunțe la candidatura la alegerile prezidențiale. Deși șeful Senatului a luat în jur de 4% împreună cu partidul său la alegerile europarlamentare, filialele ALDE din Brașov, Botoșani și Sibiu au lansat o serie de comunicate prin care încearcă să-l convingă pe Tăriceanu să candideze la prezidențiale, așa cum puteți consulta în cele ce urmează:

ALDE Braşov:

"Pentru că România devine tot mai mult scena unui marxism cultural de o violență cum nu s-a mai văzut din anii 50 și care ne amenință însăși ființa națională, împingîndu-ne spre a ne rușina de valorile morale cele mai profunde, libertate, respectul față de om, față de valorile naționale și familiale.

Pentru că termeni precum patriotism, patrie ori tradiție devin în gurile neo-marxiștilor ”pericole la adresa parcursului european al României ”, iar oricine le invocă devine dușman al ”binelui” societății.

Pentru că suntem împinși tot mai mult spre statutul de popor de consumatori, în loc de constructori, cum am fost de cînd ne știm.

Pentru că avem nevoie să învățăm din experiența tristă a Moldovei, țară aruncată în haos după ani de zile în care guvernarea a fost luată din mîinile politicienilor de către serviciile secrete și de oligarhii creați de ele.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să simtă și să gîndească în primul rand românește, care mai înainte de a fi cetățean planetar, continental ori unional trebuie să fie un bun român, iar România a ajuns de prea multe ori în situația de a fi condusă de oameni dedicați altor sisteme de valori și altor nații.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să unească, nu să dezbine, să ofere soluții, nu să creeze probleme, să arate calea cea dreaptă, nu să ridice baraje artificiale.

Pentru că avem nevoie de un președinte care să se implice curajos, bărbătește în marile probleme cu care se confruntă țara, societatea, nu de unul care la prima criză scrie disperat la Bruxelles, cerînd indicații prețioase.

Pentru că alegerile prezidențiale bat la ușă, vremea experimentelor și a căutărilor a trecut, iar timpul presează, fiindcă e nevoie de multă muncă și mobilizare pentru victorie.

Organizația ALDE Filiala Teritorială Brașov îi cere președintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului președinte să își asume și să își anunțe neîntîrziat candidatura în alegerile prezidențiale din luna noiembrie a acestui an.

Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntîrziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidențiale, în persoana dlui. Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrînge mașinăria electorală grupată în spatele actualului presedinte și care poate aduce în fruntea țării un lider autentic și devotat țării sale".

ALDE Botoșani:

"Organizaţia ALDE Botoşani îi cere preşedintelui Călin Popescu Tăriceanu, singurul contracandidat cu adevărat redutabil al actualului preşedinte, să îşi asume şi să îşi anunţe neîntârziat candidatura în alegerile prezidenţiale din luna noiembrie a acestui an. Cerem, de asemenea, conducerii centrale a partidului să demareze neîntârziat negocieri cu partenerii de guvernare de la PSD pentru stabilirea unui candidat comun în alegerile prezidenţiale, în persoana domnului Călin Popescu Tăriceanu, singurul care poate înfrânge maşinăria electorală grupată în spatele actualului presedinte şi care poate aduce în fruntea ţării un lider autentic şi devotat ţării sale".

ALDE Sibiu:

“Din rea intenție sau din amatorism profesional, declarația președintelui Tăriceanu a fost interpretată ca un anunț privind renunțarea la o candidatură la alegerile prezidențiale! Această interpretare nu este conformă realității politice din ALDE! Tăriceanu nu a spus că renunță la această candidatura, ci doar a explicat, că în acel moment post alegeri, când știm cu toții că a trebuit să stăm și să analizam cu atenție motivele pentru care rezultatul obținut nu a fost deloc satisfăcător, nu era oportună o discuție despre acest subiect. Energia partidului trebuia atunci canalizată către această analiză internă. Președintele Tariceanu, întrebat despre o candidatură la prezidențiale, a declarat, textual: “În acest moment candidatura la prezidențiale nu intră în discuție, în ceea ce mă privește. Pentru mine nu este o opțiune pe care în momentul de față să o analizez”.