Adevărul despre unchiul deputatul USR Claudiu Năsui, acuzat de fapte de corupție, și despre legăturile familiei acestuia cu Securitatea


Adevărul despre unchiul deputatul USR Claudiu Năsui, acuzat de fapte de corupție, și despre legăturile familiei acestuia cu Securitatea

Unul dintre cei mai transparenți și mai harnici parlamentari, useristul Claudiu Năsui, 34 de ani, membru remarcabil al Comisiei pentru buget, finanţe şi bănci din Camera Deputaților, denunță într-o postare pe facebook atacurile mincinoase sistematice la care este supus de către reprezentanți ai actualei coaliții de guvernare și presa aservită. Deputatul răpunde argumentat dezinformărilor lansate la adresa sa cu scopul de a-l discredita, printre alte teme aduse în discuție fiind un unchi cu probleme în justiție și presupusele legături ale familiei Năsui cu fosta Securitate.

În final, mesajul lui Năsui către detractorii săi este simplu și ferm: „Nu mă descurajați. Ba dimpotrivă. Atacurile voastre nu fac decât să-mi crească determinarea să distrug sistemul vostru corupt care a ținut România în loc mult prea mult timp”.

Claudiu Năsui: ”Un nou atac la adresa mea circulă pe Facebook zilele astea. De multe ori, aleg să le ignor. Știu de unde provin. Nu le răspund pentru că ei asta urmăresc: să pierzi timpul răspunzând la tot felul de aberații, după care să creeze imaginea că „nu există fum fără foc”. Sunt toți o apă și un pământ. Dar pentru că tot primesc mesaje despre articolul de azi, voi clarifica despre ce e vorba.

Care sunt acuzațiile? Pentru că securiștii nu au găsit nimic despre mine, îmi atacă în continuare familia. Prima acuzație e că familia mea spală bani. A doua e că unchiul meu a furat bani de la statul român. A treia e că tatăl meu e securist. Să le luăm pe rând.

Toate sunt reluări ale unor atacuri mai vechi pe care le-am mai adresat. De ce sunt reluate? Vă las să ghiciți.

La primul atac am răspuns chiar în ziua când cei de la Antena 3 au dat minciuna în buclă o zi întreagă. De fapt era o știre falsă servită de fostul soț al doamnei Olguța Vasilescu pe care îl audiasem pentru poziția înaltă pe care urma să o ocupe la ASF. Nu o să mai reiau explicațiile, ele sunt aici: http://bit.do/eVBBF

Să nu vă gândiți că și-a cerut scuze cineva pentru asta. Deloc. Pur și simplu nu au mai revenit asupra subiectului. Aruncatul cu noroi era efectuat. De ce să-și mai bată capul cu adevărul?

Al doilea atac e de asemenea o minciună totală. Eram într-un studio de televiziune prima dată când mi s-a spus asta. Atunci se încerca să fiu atras pe panta „Și unchiul tău a avut probleme în justiție. Vezi de ce justiția nu e bună?”. Încercarea, însă, nu a funcționat. De ce? Tocmai pentru că justiția și-a făcut treaba în cazul unchiului meu.

Unchiul meu a fost acuzat în anii ‘90 de fapte de corupție. Dar el și-a demonstrat nevinovăția în instanță. Autorul articolului mincinos nu spune asta. Ba dimpotrivă, insinuează că faptele s-au prescris. O altă minciună de data aceasta combinată cu o jumătate de adevăr. Faptele într-adevăr s-au prescris. Dar ce nu menționează autorul este că unchiul meu a ales să renunțe la beneficiul prescripției. Asta fac oamenii care au onoare atunci când sunt acuzați pe nedrept. Nu își dau cu mir prin parlament. Nu cer protecție politică. Nu cer OUG-uri pe amnistie și grațiere. Unchiul meu nu-și lăsa onoarea pătată. S-a apărat în cel mai onorabil mod cu putință. Fără să ascundă nimic și lăsând justiția să meargă până la capăt. Și acum își poate privi familia în ochi fără nicio problemă. Dar asta nu mai scrie în articolul mincinos de azi. Nu, pentru că nu acesta era scopul.

În ceea ce privește legăturile familiei mele cu securitatea, acestea într-adevăr există. Dar sunt total invers decât sunt prezentate în articol. Familia mea a avut enorm de suferit din cauza securității, de altfel numele uneia dintre bunicile mele se regăsește chiar în memorialul de la Sighet, deoarece a fost una din victimele regimului comunist chiar în acel penitenciar. Cealaltă bunică de-ale mele a suferit toată viața din cauza „originilor sociale nesănătoase”. Adică s-a născut într-o familie care avea câteva unelte și o parcelă de teren, suficient cât să fie numiți „chiaburi”. Și tatăl ei a fost la Jilava închis de regimul comunist în condițiile inumane de atunci. Cu pacienți bolnavi de TBC care erau împrăștiați în celule tocmai pentru a îmbolnăvi un maxim de oameni. Nu zic mai multe, dar am copilărit cu poveștile despre ororile prin care a trecut familia mea în comunism.

Întotdeauna am fost extrem de transparent cu chestiunile care țin de traseul meu profesional și politic. De altfel, aproape în fiecare marți mă puteți găsi la Cafeneaua Libertății unde dezbat idei și filozofie politică cu oricine participă. Familia mea însă consider că merită discreția de care și ei au dat dovadă toată viața lor. Nu ei au ales să intre în politică. Eu am ales asta. Și nu am ales calea asta pentru că îmi lipsea ceva mie personal. Am ales-o din convingere, tocmai pentru a schimba un sistem ticălos cu politicieni și acoliți în presă care țin o țară întreagă în sărăcie.

În final am un singur mesaj pentru calomniatori. Nu mă descurajați. Ba dimpotrivă. Atacurile voastre nu fac decât să-mi crească determinarea să distrug sistemul vostru corupt care a ținut România în loc mult prea mult timp. Sunteți un sistem care se simte amenințat și care acum ridică piatra. Vă promit că nu mă voi opri până nu terminăm cu toate sinecurile, toți paraziții din bani publici, toți pensionarii speciali și toți abonații la contracte cu statul. Mi-am făcut un scop în viață să nu vă mai las să țineți o țară întreagă în sărăcie ca să trăiți voi regește pe banii noștri.”

Vlad Voiculescu, fost ministru al Sănătății, membru PLUS: „Îl cunosc pe Claudiu Nasui de mulți ani.  Are toată încrederea mea. Toată.

Celor care încearcă să-l descurajeze zilele astea cu calomnii, le spun doar atât: faceți voi așa mai departe, luați-ne pe rând, calomniați-ne, scrieți măscări despre noi și despre familiile noastre... faceți toate astea și veți vedea rezultatul. Cred că deja îl intuiți, de altfel. Nu faceți cu toate mizeriile astea decât să ne arătați că suntem pe drumul cel bun... și să le arătați și altora care nu s-au implicat până acum că țara asta chiar merită mult, cu mult mai mult decât otrava, sărăcia și bătaia de joc pe care i le-ați oferit voi și amicii voștri până acum.”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.