Cristi Danileț, Raluca Prună și Siegfried Mureșan se raliază unei asociații care va promova și apăra valorile europene în România


Cristi Danileț, Raluca Prună și Siegfried Mureșan se raliază unei asociații care va promova și apăra valorile europene în România

Vineri a fost lansat la Cluj-Napoca proiectul intitulat Inițiativa pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE). Inițiativa va aduna un grup de intelectuali, profesori universitari și politicieni care vor apăra valorile europene, căci România Europeană a fost pusă adesea în pericol de diverse curente politice. 

Noua asociație va înființa filiale în țară, va organiza dezbateri, mese rotunde, traininguri oferite tinerilor, proiecte de educație și cultură politică. 

Consiliul director este format din Valentin Naumescu (preşedintele ONG-ului), Cristi Danileţ (judecător), Siegfried Mureşan (europarlamentar PNL), Ramona Strugariu (europarlamentar USR-PLUS), Raluca Prună (fost ministru al Justiției), Lucian Leuştean (profesor universitar), Vasile Popovici (profesor universitar), informează stiripesurse.ro

Azi e ziua de naștere al Inițiativei pentru Cultură Democratică Europeană (ICDE), un proiect național care reunește oameni care s-au remarcat prin susținerea valorilor europene. Inițiativa este o asociație națională cu sediul la Cluj care va sprijni opțiunea România Europeană, pentru că se simte ca aceasta trebuie fie apărată. Din ce în ce mai mulți români au constatat că aceste valori fundamentale ale UE nu sunt garantate și ireversibile și trebuie apărate permanent, fiind puse în pericol. Totul se poate nărui într-o clipă atunci când se fac loc tentațiilor autoritariste. Opțiunea România Europeană trebuie să fie apărată prin proiecte care trec dincolo de ceea ce partidele pro europene, a spus Naumescu.

”De doi ani asistăm la un asalt asupra legislației care vizează materia penală, trebuie să punem presiune pozitivă asupra politicienilor să respecte valorile europene și statul de drept. România nu își permite riscul să fie marginalizată, să ajungă la capătul UE, ci trebuie să fie o forță în cadrul Uniunii”, a spus și Danileț.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.