PSD și PSD II se înțeleg din ce în ce mai bine. PSD-iștii vor susține un membru din partidul lui Ponta pentru funcția de vicepreședinte al ANRE


PSD și PSD II se înțeleg din ce în ce mai bine. PSD-iștii vor susține un membru din partidul lui Ponta pentru funcția de vicepreședinte al ANRE

O nouă confirmare că PSD și Pro România sunt partide diferite doar de fațadă? În cursul zilei de luni, PSD și-a afirmat susținerea pentru fostul secretar general al formațiunii social-democrate, Marian Neacșu, în prezent membru al Pro România, în vederea obținerii funcției de vicepreședinte al Autorității Naționale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE). 

„Am hotărât în grup astăzi că îl vom susţine pentru funcţia de vicepreşedinte la ANRE pe domnul Neacşu. Este vacantată în urma unei demisii. (…) Dânsul şi-a arătat intenţia să fie vicepreşedinte la ANRE”, a spus Ciolacu, la Palatul Parlamentului, după şedinţa de grup a deputaţilor PSD.

„Liderul de grup a avut o intervenţie foarte bună la şedinţă, acum, domnul Simonis, în care a spus – sunt două categorii de oameni care au plecat din PSD: unii care au plecat de bună voie să se înscrie în altă parte şi unii care au fost excluşi. E o diferenţă imensă. Domnul Marian Neacşu a fost unul dintre cei care nu a dorit să plece din PSD şi a fost exclus”, a arătat Ciolacu.

Amintim că Neacșu a fost dat afară din PSD în toamna anului 2018 alături de baronul de Dâmbovița, Adrian Țuțuianu. Motivul excluderii celor doi a fost apartenența la grupul celor ce au semnat scrisoarea puciștilor. Gruparea puciștilor cerea demisia lui Dragnea din fruntea partidului. Astfel, Marian Neacșu și Adrian Țuțuianu au găsit loc de refugiu în Pro România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.