O judecătoare din cadrul CSM susține desființarea Secției Speciale: "Eu nu văd niciun beneficiu până acum!"


O judecătoare din cadrul CSM susține desființarea Secției Speciale: "Eu nu văd niciun beneficiu până acum!"

Judecătoarea Andrea Chiș, membru al CSM, a vorbit pentru Digi FM inclusiv despre Secția Specială. Concret, Andrea Chiș a transmis că, din perspectiva ei, Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție trebuie desființată.

"Avem documente internaționale care deja au pus serios sub semnul întrebării nevoia existenței unei astfel de secții. Este absolut esențial să le discutăm înainte de a discuta mai departe modul de organizare și funcționare a acestei secții. (...) Dacă mă întrebați pe mine, eu zic că da (secția să fie desființată n.r.), pentru că, din păcate, eu nu văd niciun beneficiu până acum. Dimpotrivă, mie mi se pare că, în prezent, foarte mulți colegi cu 25 de ani vechime se pensionează, de unde până acum nu se pensionau anticipat", a spus Andrea Chiș, la Digi FM.

CITIȚI ȘI: Adina Florea, în corzi. Șapte membri CSM solicită amânarea numirii procuroarei în fruntea Secției Speciale

Amintim că tot luni, șapte membri ai CSM au solicitat "amânarea discutării tuturor aspectelor ce privesc activitatea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție la o dată ulterioară aprobării publicării rapoartelor Comisiei de la Veneția și ale GRECO, adoptate în săptămâna 17-21 iunie 2019 și organizării unei dezbateri publice asupra activităţii Secţiei". Astfel, cei șapte membri ai CSM au solicitat indirect și amânarea numirii Adinei Florea în funcția de șefă a Secției Speciale. 

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.