Viorica Dăncilă o alungă pe Carmen Dan de la Interne pentru a-i face loc unui apropiat al baronului Oprișan


Viorica Dăncilă o alungă pe Carmen Dan de la Interne pentru a-i face loc unui apropiat al baronului Oprișan

Viorica Dăncilă ar fi ajuns  la o înţelegere cu doi baroni PSD care ar fi vrut să candideze la Congres, făcându-i să se răzgândească în schimbul unor oferte de nerefuzat, scrie adevarul.ro.

Astfel, liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, ar fi vrut să candideze pentru funcţia de preşedinte executiv al PSD, în timp ce baronul  PSD Giurgiu, Niculae Bădălău, şi-ar fi dorit postul de secretar general al partidului, susţin surse politice pentru „Adevărul“. Premierul Viorica Dăncilă i-a făcut să se răzgândească: Oprişan a obţinut promisiunea că, la remanierea Guvernului de luna viitoare, va primi un minister pentru unul dintre oamenii săi de încredere, în condiţiile în care  actualul preşedinte al CJ Vrancea nu vrea să renunţe la şefia judeţului. Portofoliile vizate de Oprişan sunt Internele şi Dezvoltarea, susţin sursele citate. Carmen Dan, actualul ministru de Interne, fidelă lui Liviu Dragnea până în măduva oaselor, e pe fărăş, în timp ce Daniel Suciu, care ocupă funcţia de ministru al Dezvoltării, va fi ales preşedinte executiv al PSD şi e posibil să renunţe la  postul din Guvern pentru a se dedica partidului. Mai multe detalii pe adevărul.ro.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.