Validarea Adinei Florea ca șefă a Secției speciale, ținută și mai mult în stand-by. Plenul CSM nu se va întruni în ședință săptămâna viitoare


Validarea Adinei Florea ca șefă a Secției speciale, ținută și mai mult în stand-by. Plenul CSM nu se va întruni în ședință săptămâna viitoare

Lia Savonea, președintele CSM, a anunțat că ședința de plen nu va avea loc nici săptămâna viitoare, deoarece mai mulți membri au deja planificate concedii de odihnă, urmând a fi organizate dezbateri pentru a fi deblocată „situația în care s-a ajuns”. Savonea spune că nu au fost luate măsuri, conform Mediafax.

Astfel, numirea procuroarei Adina Florea în fruntea Secției speciale de anchetare a magistraților mai are de așteptat. Amintim că plenul CSM a amânat până în acest moment de patru ori numirea Adinei Florea la șefia SS. 

„Legat de ședința de plen. Nu s-a putut întruni în mai multe încercări anterioare. Cel puțin săptămâna viitoare, o astfel de ședință nu va avea loc deoarece mai mulți judecători și procurori sunt sunt planificați în cconcedii de odihnă. Urmează să mai dezbatem în cadrul Consiliului, între membrii judecători și procurori, și împreună să găsim calea cea mai bună în vederea deblocării situației în care s-a ajuns. Deocamdată nu au fost luate măsuri de niciun fel”, a spus Lia Savonea, președintele Consiliului Superior al Magistraturii.

Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a fost amânat, miercuri, pentru a patra oară, tot din lipsă de cvorum.

Inițial, mai mulți judecători și procurori au boicotat plenul și nu s-au prezentat la ședință, însă au transmis, printr-un comunicat de presă, că vor să fie eliminate de pe ordinea de zi punctele care vizează Secția de anchetare a magistraților până sunt publicate rapoartele GRECO și al Comisiei de la Veneția.

Pe ordinea de zi se afla validarea Adinei Florea ca șef al Secției de anchetare a magistraților.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.