Tăriceanu aruncă cu săgeți către UE și Kovesi pentru a-l apăra, inclusiv, pe Dragnea în cazul fraudei Tel Drum cu fonduri europene


Tăriceanu aruncă cu săgeți către UE și Kovesi pentru a-l apăra, inclusiv, pe Dragnea în cazul fraudei Tel Drum cu fonduri europene

Călin Popescu Tăriceanu, președintele partidului de la putere care a obținut sub 5% la alegerile europarlamentare, continuă lupta cu "agenturilii străine" printr-un discurs antieuropean prin care a ajuns la ideea că UE urmărește "să ne dea cu o mână și să ne blocheze cu două" accesul la fondurile europene

Cum vrea să facă UE asta, potrivit elucubrațiilor lansate de Tăriceanu?! Prin numirea obsesiei mafiei PSD-ALDE în funcția de procuror-șef al Parchetului European și anume Laura Codruța Kovesi care, potrivit lui Tăriceanu, ar urma să ne "blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene". Astfel, Tăriceanu vorbește despre "firme utohtone ce au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor", dar nu spune nimic despre atacul constant pe care partidul său, ALDE, în cârdășie cu PSD, l-a administrat regulat sectorului privat printr-un mediu fiscal impredictibil și printr-o fiscalitate adesea sufocantă pentru micii întreprinzători români. 

Totodată, șeful Senatului spune, de altfel, că Laura Codruța Kovesi se pricepe foarte bine la făcut anchete și trebuie să subliniem faptul că președintele ALDE este voalat îngrijorat și de fostul coleg de coaliție guvernamentală, pușcăriașul Liviu Dragnea, în jurul căruia planează suspiciunile unei fraude substanțiale cu fonduri europene în cazul Tel Drum, iar în situația în care fostul președinte PSD este găsit vinovat, atunci va rămâne mult și bine în închisoare. 

Dorim să subliniem în acest sens precizările făcute de Carmen Dumitrescu cu câteva luni în urmă, jurnalistă la Liber în Teleorman, privind felul în care Liviu Dragnea este amenințat direct de accederea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef al Parchetului European. 

"Parchetul European are atribuții nelimitate în domeniul investigării acestor fraude cu fonduri europene. Dacă stăm să ne uităm la felul în care a evoluat afacerea TelDrum în Teleorman și nu numai, pentru că acum are ramificații în întreaga țară, vom constata că tunurile date de TelDrum sunt toate pe fonduri europene. Dacă Laura Codruța Kovesi și-ar îndeplini acest obiectiv și ar ajunge Procuror European, ceea ce unii din noi ne dorim să devină, ar fi o șansă importantă în plus ca Liviu Dragnea să fie pedepsit pentru ceea ce a făcut în afacerea TelDrum", spunea Carmen Dumitrescu în exclusivitate pentru Podul.ro. 

Redăm postarea lui Tăriceanu de pe Facebook:

"Constatare: ca de obicei, în politica europeană ne ducem, din păcate, după fentă. După împărțirea marilor posturi europene strict între patru state din Vest, cu Germania și Franța în frunte, am văzut chipuri fericite, la noi, de faptul că asta ar maximiza, în compensație, șansele de a avea postul de procuror șef european pentru Laura Kovesi.

Dincolo de faptul că Vestul nu îmi pare deloc interesat în acest moment în a acorda „compensații” Estului, ar trebui să ne punem serios întrebarea dacă un asemenea post – presupunând că l-am obține – nu e, de fapt, un măr otrăvit. Mi-e teamă că rolul principal al dnei Kovesi ar fi să ne blocheze, sub pretextul interminabilelor anchete la care se pricepe atât de bine, accesul la fondurile europene. Cu alte cuvinte, UE ne-ar da cu o mână și ne-ar bloca cu două.

Să reamintim câte firme autohtone au fost lichidate prin suspectarea și anchetarea la nesfârșit a patronilor ori a managerilor?

Să reamintim cum a fost capitalul românesc călcat efectiv pe cap și au fost forțați să lase locul liber pentru investitorii străini care au avut drum presărat cu petale de flori? Așa cum azi românii află cum au lovit în subvențiile agricultorilor români deciziile comisarului european Dacian Julien Cioloș, mi-e să nu descoperim peste ani cum a îngropat procuroarea europeană Kovesi ce a mai rămas din capitalul românesc.

Vedem unitate când e vorba să ni se ia, dar nu vedem unitate când trebuie să impunem noi ceva. Așa îmi explic dezbaterile subțirele din spațiul public despre ce portofoliu de comisar european ni se va acorda în acest mandat al noii Comisii Europene. Cred că mai putem prinde un post substanțial dacă vom conlucra, Guvern-Parlament-Președinte, și nu ne ducem după fentă, spre bucuria altora", a transmis liderul ALDE.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.