Elevă fruntașă sabotată în mod abject. A luat 9.86 la Bac, dar conducerea liceului îi blochează înscrierea la facultate pentru că a pierdut un manual


Elevă fruntașă sabotată în mod abject. A luat 9.86 la Bac, dar conducerea liceului îi blochează înscrierea la facultate pentru că a pierdut un manual

UPDATE

După mai multe drumuri şi telefoane, Alice a reuşit să găsească o soluţie la unul dintre centrele xerox din Ploieşti care avea în baza de date toate manualele de liceu, transmite Adevărul.

ȘTIREA INIȚIALĂ

O absolventă a Colegiului I. L. Caragiale din Ploieşti a luat examenul de Bacalaureat cu o medie uriașă – 9,86 – dar este în situația absurdă de a nu putea depune documentele necesare pentru înscrierea la facultatea după ce liceul la care a studiat a refuzat să-i elibereze diploma de bac și foaia matricolă pe motiv că a pierdut manualul de informatică.

Potrivit cotidianului Adevarul, Alina Mihaela Brânză a discutat situația cu directorul liceului, dar a fost refuzată. Vineri, 12 iulie, a mers împreună cu tatăl ei din nou la liceu, pentru a încerca rezolvarea situației, dar rezultatul a fost acelaşi - fără manual, Alina nu primeşte diploma şi foaia matricolă.

”Am venit special din concediu pentru că fata mea plângea la telefon. Vă daţi seama ce situaţie. Am mers astăzi (vineri, 12 iulie - N.R.) la şcoală şi mi-au dat ca variantă să fac o copie după manual şi să o aduc aşa la şcoală.

M-au trimis la Biblioteca Judeţeană să iau de acolo un manual pe care să-l xeroxez, dar cartea nu există la ei. Le-am cerut celor de la liceu să-mi dea un manual din depozitul şcolii, dar au spus că nu se poate pentru că biblioteca liceului este închisă”, a declarat, pentru cotidianul Adevărul, Marius Brânză, tatăl elevei.

”Domnul respectiv are soluţia pentru ca fiica dumnealui să aducă manualul de aseară de la ora 19.22. I-am transmis printr-o colegă de-a mea. I-am explicat că poată să tragă la Xerox un manual, aceaşi ediţie şi de la ceeaşi editură de la care a şi primit-o şi pe care poată să-l aducă la şcoală.

Tatăl elevei a venit în dimineaţa aceasta cu scandal la mine şi i-am explicat că avea de aseară rezolvarea la această problemă. Manualul acela se găseşte în momentul acesta la marea majoritate a elevilor de clasa a XI-a, pentru că le-au primit deja. Se poate duce la orice elev de clasa a XI-a, să-l ceară cu împrumut o jumătate de oră şi să-l tragă la Xerox”, a precizat Carmen Băjenaru, directoarea Colegiului I.L.Caragiale din Ploieşti.

Mai multe detalii AICI

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.