VIDEO Dan Barna, ales prezidențiabilul USR. Cele mai importante declarații ale președintelui formațiunii politice


VIDEO Dan Barna, ales prezidențiabilul USR. Cele mai importante declarații ale președintelui formațiunii politice

Președintele USR Dan Barna a fost ales sâmbătă, la Congres, candidatul formațiunii politice la alegerile prezidențiale ce vor avea loc în data de 10 noiembrie. PLUS va alege, de asemenea, prezidențiabilul și ulterior se va decide candidatul Alianței 2020.

Vă prezentăm clasamentul în urma votului: Barna a obţinut 324 de voturi, Mihai Goţiu 134 de voturi, Dumitru Stanca 5 voturi şi Dragoş Dinulescu 3 voturi. Din totalul de 492 de voturi exprimate, 26 au fost nule.

„Chiar cred că România are nevoie de ADN-ul USR la Cotroceni. Cred că obiectul USR PLUS în campanie e de a transforma România în care copii și tinerii vor să trăiască și mulți vor să se întoarcă. Mulțumesc încă o dată. Alianța USR-PLUS merge la victorie”, a declarat Dan Barna, imediat după anunțarea votului de pe scena Congresului USR.


Dan Barna a răspuns mai multor întrebări la Congres pe diverse teme. Răspunsurile acestuia, potrivit G4media.ro:

Prima întrebare: Considerând că educația este foarte importantă, care sunt reformele pe care le-ați propune în calitate de președinte?

Dan Barna: Educația nu este similară cu o cotă unică în termeni de efecte. Reformele lui Spiru Haret au făcut ca România să aibă o generație foarte pregătită în perioada interbelică. Atunci educația era o prioritate națională, profesorii erau publicați în Monitorul Oficial, aveau un prestigiu. Miza nu sunt universitățile, în populația de bază educația este deficitară. reforma de care România are nevoie este educația primară, în care ne educăm copiii în spirit, să zicem, danez – dacă tu ai avut succes, dar echipa din care ai făcut parte nu, este de fapt un eșec. Miza reală e paradigma în care construim educația primară, altfel universitățile nu vor avea resursă umană de calitate.

A doua întrebare: Ce viziune aveți referitor la politica națională de securitate și apăare? care e viziunea dvs în materie de politică externă?

Dan Barna: Menținerea axei Washington – Londra. Brexitul creează o distorsiune în forță. Poate începem să facem ceva în relația cu Moldova. Din punct de vedere geostrategic: NATO, relevanță în Europa și în restul lumii.

A treia întrebare: Care este mesajul pe care îl veți transmite celor care votează PSD, ALDE, PNL?

Dan Barna: Oamenii au nevoie de speranță și de viziune.

A patra întrebare: Ce plan aveți pentru rezolvarea conflictului dintre diverse categorii sociale din România și ce vă recomandă pentru asta?

Dan Barna: Președintele poate să fie un model de credibilitate. Mesajele pe care le dă sunt mult mai puternice decât inițiativele unui ministru. Ce mă recomandă? Sunt din 2017 președintele USR

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.