Un expert în politică europeană explică de ce nu s-a retras Bohnert și cum este, astfel, avantajată Kovesi pentru a obține șefia Parchetului European


Un expert în politică europeană explică de ce nu s-a retras Bohnert și cum este, astfel, avantajată Kovesi pentru a obține șefia Parchetului European

Politologul Radu Carp, expert în politică europeană, oferă clarificări privind motivul pentru care Bohnert, contracandidatul lui Kovesi pentru funcția de procuror-șef al Parchetului European, nu s-a retras de fapt din cursă. 

Astfel, Radu Carp atrage atenția că există o înțelegere, un aranjament, ca Bohnert să nu se retragă pentru ca germanul situat pe locul 3 să nu reintre în cursă. Această strategie, subliniază analistul politic, îi asigură Laurei Codruța Kovesi ocuparea funcției de procuror-șef al Parchetului European. 

"Bohnert nu s-a retras formal din competiția pentru EPPO, chiar dacă a renunțat la orice intenție de a ocupa această poziție, pentru a nu crea ocazia candidatului din partea Germaniei, situat pe locul 3, să reintre în cursă.  Este aranjamentul care asigură 100% ocuparea poziției de către doamna Kovesi. Din păcate, nu s-a făcut efortul în România să fie puse cap la cap toate informațiile pentru a oferi această explicație - singura care corespunde situației de fapt", a spus Radu Carp. 

Amintim că publicația RFI a precizat vineri că Laura Codruța Kovesi a rămas singură în cursa pentru șefia Parchetului European, întrucât contracandidatul ei, francezul Bohnert, ar urma să preia șefia Parchetului Național Financiar francez. 

După apariţia informaţiilor conform cărora Bohert a fost audiat pentru şefia Parchetului Financiar Francez, ceea ce lasă liberă calea pentru candidatura Laurei Codruţa Kovesi, Politico a updatat luni un interviu cu Bonhert publicat iniţial în 9 iuliem informează news.ro

”Contractat telefonic, Bonhert a declarat că încă este candidat pentru a fi procuror şef european”, a notat Politico.eu.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.