Derută și doliu la Antena 3 după gonirea lui Carmen Dan de la Interne. DĂNCILĂ, comparată cu un TANC de Ciuvică. Badea abia a mai putut să lege două vorbe


Derută și doliu la Antena 3 după gonirea lui Carmen Dan de la Interne. DĂNCILĂ, comparată cu un TANC de Ciuvică. Badea abia a mai putut să lege două vorbe

E aproape o plăcere să arunci un ochi, zilele astea, la Antena 3. Atmosferă de înmormântare, blazare, invitați pleoștiți și derutați, care, după arestarea lui Liviu Dragnea și după procentele rușinoase ale coaliției de succes PSD-ALDE din 26 mai, se schimonosesc fără prea mare tragere de inimă. Invitații chemați, luni seară, la Sinteza Zilei, să abereze despre demisia lui Carmen Dan (cu zece minute înainte de a fi dată afară) s-au ferit totuși s-o atace prea agresiv pe Viorica Dăncilă, căreia îi cam revine sarcina de a stinge lumina în PSD, dar care este încă șefa banilor statului la care mulți jurnaliști de casă și alți pomanagii speră să aibă acces măcar încă un an de acum încolo cât va mai fi PSD-ul la guvernare.

Scârbit ca de obicei, dar mai resemnat în ura care-l învăluie ca un cocon, Mugur Ciuvică s-a ridicat în picioare și a desenat pe un flipchart planul de rupere al PSD-ALDE și de coborâre a PSD la un procent rușinos, care să-l facă irelevant.

Ciuvică: ”Sunt șanse minime să fie vreo negociere. Planul ăstă a fost de atunci. Îl știe și portarul de la PSD. Să se ducă PSD în jos că e mult prea tare și PSD la 35-40% e prea greu de controlat. PSD la 15-20% râd de el, cum se întâmplă și acum. Să rupă coaliția pe cât posibil, să o rupă pentru Guvernul lui Iohannis, dar Iohannis nu vrea acum „guvernul lui” că nu e prost. I-au zis și securiștii ăștia de-i citesc toată ziua: nu-ți pune acum guvernul tău că ți-l pui degeaba. Eventual, să ți-l pui după prezindențiale sau chiar la primăvară ca să nu tragă guvernul și apoi să pierzi alegerile parlamentare din toamnă. Sunt lucruri banale. Au venit și au făcut. Semnalul pe care l-a dat astăzi „tancul Dăncilă”. „Tancul Dăncilă” cred că e singurul ministru la ora actuala care a devenit țintă pentru adversarii PSD, care a schimbat-o pe Carmen Dan și spune că nu i-a făcut jocurile lui Iohannis. Dar Iohannis cere să fie Carmen Dan afară din februarie 2017, nu din 10 august”.

Mircea Badea: „Doamna Dăncilă a zis că o dă afară pe doamna Carmen Dan, dar nu pentru că a zis Iohannis. A zis ceva de percepție. Ai făcut ce a vrut Iohannis, chiar dacă nu ai vrut. Asta mi se pare și mai rău. Domne, io nu vreau să fac ce a zis Iohannis, dar fac. Foarte tare. Dar de ce? Pentru că așa. Doamna Carmen Dan mi s-a părut în regulă, deși n-o știam înainte să devină ministru. Meleșcanu trebuia să se care demult, dar nu pe bază de votul din dispora”

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.