VIDEO Dăncilă, distrusă de un lider european în plenul PE: "Guvernul dvs. nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României!"


VIDEO Dăncilă, distrusă de un lider european în plenul PE: "Guvernul dvs. nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României!"

Premierul României, Viorica Dăncilă, a primit marți, 16 iulie, o nouă confirmare din Europa că girează o guvernare dezastruoasă. Concret, aflată în plenul Parlamentului European pentru a vorbi despre președinția României a Consiliului UE, aceasta a fost criticată dur de copreşedintele grupului Verzilor din Parlamentul European, Philippe Lamberts, care i-a transmis că guvernul pe care îl conduce nu se ridică la înălțimea Europei.

Totodată, oficialul european a afirmat că România merită „ceva mai bun”, arată mediafax.ro

„Sincer, spectacolul pe care ni-l dă guvernul dumneavoastră nu este la înălțimea Europei și nici la înălțimea României. România merită ceva mai bun”, i-a transmis Philippe Lamberts Vioricăi Dăncilă, în plenul Parlamentului European.

Mai mult, coliderul verzilor a adăugat că guvernul român e „obsedat” de ideea că justiția trebuie controlată.

„E un Guvern care pare să fie obsedat de idee că justiția trebuie controlată, pentru a evita ca politicieni să fie condamnați pentru corupție și să nu mai poată fi eligibili. Mi se pare că toată energie partidului de guvernare e înghițită de acest subiect. Constat că rapoartele întocmite de către Consiliul Europei, de Comisia de la Veneția dar și de către GRECO, toate aceste rapoarte nu sunt urmate de fapte concrete”, a afirmat Lamberts.

Liderul grupului Verzilor din PE i-a mai reproșat Vioricăi Dăncilă că guvernul pe care îl conduce blochează numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror-șef european:

„Așteptăm încă posibilitatea de a o audia (pe L.C. Kovesi-n.r)”, a mai spus Philippe Lamberts.

Vedeți video de la 38:00:


„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.