Financial Times: Franța o susține pe Kovesi pentru obținerea funcției de procuror-șef al Parchetului European


Financial Times: Franța o susține pe Kovesi pentru obținerea funcției de procuror-șef al Parchetului European

Franța a acceptat să o susțină pe Laura Codruța Kovesi pentru șefia Parchetului European în locul propriului candidat, Jean-François Bohnert, potrivit unor surse franceze și române, informează Financial Times.

Decizia vine după ce președintele Franței, Emmanuel Macron, a triumfat luna trecută în cadrul negocierilor cu Germania și cu ceilalți membri ai UE, desfășurate pe perioada a mai multor zile, în legătură cu obținerea mai multor posturi de conducere în cadrul Uniunii Europene, printre care și alegerea lui Christine Lagarde în funcţia de preşedinte al Băncii Centrale Europene.

Un oficial francez a declarat că susținerea lui Kovesi la conducerea Parchetului European ar urma să contribuie la asigurarea echilibrului geografic în repartizarea poziţiilor de rang înalt în UE. Totodată, acesta a evidențiat totodată angajamentul Parisului faţă de principiul respectării statului de drept şi eforturilor depuse de Kovesi în acest sens în România.

„Podul” este o publicație independentă, axată pe lupta anticorupție, apărarea statului de drept, promovarea valorilor europene și euroatlantice, dezvăluirea cârdășiilor economico-financiare transpartinice. Nu avem preferințe politice și nici nu suntem conectați financiar cu grupuri de interese ilegitime. Niciun text publicat pe site-ul nostru nu se supune altor rigori editoriale, cu excepția celor din Codul deontologic al jurnalistului. Ne puteți sprijini în demersurile noastre jurnalistice oneste printr-o contribuție financiară în contul nostru Patreon care poate fi accesat AICI.